Airbus desființează 15.000 de locuri de muncă: Sunt vizați și angajații de la Ghimbav

„Cutremur” la Airbus. Constructorul aeronautic european a anunţat un plan de restructurare fără precedent. Ca să facă față crizei provocate de pandemia de Coronavirus, Airbus a anunțat disponibilizarea a 15.000 de angajați. În ciuda acestor măsuri radicale, constructorul anunțăcă viitorul său este în pericol.

Cei 15.000 de muncitori care vor rămâne pe drumuri reprezintă 11% din personalul Airbus. Disponibilizările anunțate sunt repartizate astfel: 5.000 în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 la alte uzine ale grupului din întreaga lume. Măsura include şi alte 900 de posturi ce erau planificate să fie eliminate încă înainte de criză la filiala germană Premium Aerotec, care a închiriat până în 2023 hala de la Ghimbav a companiei Airbus Industries.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

De aceste restructurări anunțate sunt vizați și angajații celor trei fabrici pe care producătorul francez le deține la Ghimbav: Airbus Helicopters România, Airbus Helicopters Industries și Premium Aerotec, angajații fiind deja anunțați că se va face o restructurare a companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.