Covid-19: Cele mai noi date pentru Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit celei mai recente centralizări a datelor, efectuată de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ 2000 pacienți declarați vindecați
■ 434 pacienți internați în spitale
■ 243 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
■ 622 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 118 persoane decedate.

■ Amintim că este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, ce instituie noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

■ Prefectul județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu noul coronavirus. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Numai astfel vom putea întrerupe lanțul de transmitere a virusului și vom putea ajuta sistemul sanitar brașovean să gestioneze epidemia de Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.