Cum arată saloanele MODERNIZATE din Spitalul de Boli Infecţioase Braşov (FOTO)

Opt saloane au fost modernizate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, unde s-a încheiat prima parte a lucrărilor de reparaţii curente şi igienizări în cadrul Secţiei Pediatrie II.

„Din cauza pandemiei de COVID-19, momentan suntem în negocieri cu constructorul pentru a putea stabili perioada când se vor putea relua lucrările, faza a doua urmând să cuprindă cealaltă jumătate a Secţiei de Pediatrie, partea de spitalizare de zi şi intrarea principală a spitalului. Pentru lucrările realizate până în prezent s-a plătit suma de 339.809,71 lei. Prin igenizarea spaţiilor medicale vom putea oferi atât pacienţilor, cât şi personalului nostru condiţii mai bune de îngrijire şi desfăşurare a activităţii medicale”, spune dr. Dora Ana Godri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

„Anul trecut am asigurat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase fonduri consistente pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale de înaltă performanţă. În bugetul pe 2020 am prevăzut 392.700 lei pentru realizarea studiului DALI la clădirea existentă, în perspectiva reorganizării activităţii şi construirii unei noi clădiri. De asemenea, am alocat 130.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent construcţiei unui corp nou, adiacent actualului spital. Combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19 ne-a determinat să ne concentrăm pe asigurarea fondurilor necesare pentru materialele sanitare de protecţie, însă nu pierdem din vedere necesitatea construirii unei infrastructuri spitaliceşti moderne, astfel încât pacienţii Spitalului de Boli Infecţioase să beneficieze de cele mai bune condiţii de cazare şi tratament”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.