INCREDIBIL: Primăria rupe două milioane de euro din bugetul orașului pentru a-și acoperi incompetența…sau ilegalitățile

Brașovenii sunt nevoiți să plătească pentru tâmpeniile Primăriei. 8,2 milioane de lei din bugetul Brașovului vor fi cheltuiți pentru consolidarea versantului parcării din zona străzii Molidului nr. 43, adică ansamblul rezidențial Tâmpa Gardens.

Pentru că terenul a luat-o la vale municipalitatea s-a grăbit să scoată la licitație lucrările de consolidare, punând la bătaie bani din bugetul orașului.

Aproape 2 milioane de euro costă această incompetență a Primăriei Brașov care a dat o autorizație de construire a acestui ansamblul fără să ceară constructorului să facă o consolidare corespunzătoare a malului, care acum, iată, o ia la vale.

Sau poate nici nu este vorba despre incompetență, ci de interese ale Primăriei Brașov, care a acceptat să-l scutească pe constructorul Tâmpa Gardens, de o investiție atât de costisitoare în schimbul unor foloase.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Cine știe, probabil ceva apartamente în blocurile cu pricina. Această a doua variantă este destul de probabilă, dacă ne gândim la faptul că cel care a construit Tâmpa Gardens era ‘omul de casă’ al conducerii Primăriei Brașov. Și ipoteza este susținută și de numele unora dintre primii locatari ai acestor blocuri.
Indiferent de condiții, Primăria nu are dreptul să aloce bani din bugetul orașului, fără să precizeze cine va răspunde pentru această ilegalitate, pe care municipalitatea încearcă s-o acopere angajând cheltuieli nejustificate din bugetul orașului.
„Pentru emiterea autorizației de construire s-au făcut o serie de studii, printre care și cel ‘geo’, deci situația era cunoscută. Nu este ceva imprevizibil. Știau la ce să se aștepte. Și dacă tot știau trebuiau luate măsuri, adică nu trebuia emisă această autorizație de construire până când constructorul nu făcea dovada executării unor lucrări de consolidare a malului. Așa cum s-a procedat în cazul altor construcții similare din Brașov. De ce pe unii îi obligăm să consolideze și pe alții nu? Asta este dublă măsură. Acum vine Primăria și aruncă în față povestea cu interesul public; interesul public trebuia avut în vedere înainte de emiterea autorizației, nu acum când rupi din bugetul orașului pentru a-ți acoperi incompetența. Primăria trebuia ca înainte să ia din banii brașovenilor pentru asemenea lucrări, să facă o anchetă, să-i idectifice pe cei care nu și-au făcut treaba și să le spună brașovenilor că de la acești vinovați se vor recupera banii”, ne-a declarat avocatul Sorin Grigorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.