Patinatorii Coronei, singurii sportivi români la Campionatul European de Patinaj Viteză 2022

  •     În weekendul 7 – 9 ianuarie are loc Campionatul European de Patinaj Viteză la Heerenveen, Olanda.
  •     Mihaela Hogaș și Cosmin „Mex” Nedelea reprezintă România și Brașovul la acest eveniment important.

Sportivii Coronei Brașov, Mihaela Hogaș și Cosmin „Mex” Nedelea participă la Campionatul European de Patinaj Viteză de la Heerenveen, Olanda, care se va desfășura între 7 și 9 ianuarie 2022. Ei sunt singurii sportivi români calificați la acest concurs de anvergură și vor reprezenta România în probele 500m, 1.000m și de mass start.

Mihaela Hogaș va concura în 8 ianuarie în proba de 500m feminin și duminică, 9 ianuarie, în proba de 1000m, iar Cosmin Nedelea va lua duminică startul în proba masculină de Mass Start.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

De remarcat faptul că „Mex” este primul patinator care reprezintă România în probele masculine ale unei competiții de acest nivel după mulți ani! 

„Sunt încrezător că Mihaela și Cosmin vor da tot ce pot și vor încerca, din nou, să își depășească limitele. S-au pregătit intens și cred că această pregătire își va arăta roadele în compania selectă a celor mai buni patinatori din Europa.

După terminarea Campionatului European vom începe un nou stadiu de pregătire la Inzell, în Germania și vom aștepta publicarea listei sportivilor calificați la Jocurile Olimpice.

Iar la ultima Cupă Mondială U23 din acest sezon, care se va desfășura la Innsbruck, în Austria, ne dorim o medalie” a declarat Bogdan Stănescu, antrenor coordonator secția de patinaj Corona Brașov.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

Reamintim că Mihaela Hogaș a câștigat o ediție a Cupei Mondiale U23 în proba de 500 metri în anul 2020.

Ce este mass start: Spre deosebire de probele tradiționale, în care doi patinatori concurează simultan în jurul ovalului de 400m într-un format de întrecere contra cronometru, startul în masă implică până la 24 de patinatori care se înfruntă în același timp pentru parcurgerea cât mai rapidă a turelor probei.

Campionatul European: ISU (International Skating Union), a organizat primele campionate europene oficiale în 1893, acestea fiind dedicate exclusiv bărbaților. Sportivele au putut concura în cadrul campionatelor europene începând cu 1970. Din 1990, Campionatele Europene dedicate bărbaților și femeilor se țin la aceeași dată și în aceeași locație.

Citeste și:  IMM-urile brașovene au un mediator în relația cu instituțiile statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.