Șapte accidentări pe pârtiile din Poiana Brașov în ultimele 24 de ore!

Desi weekend-ul a trecut, traficul de pe partiile de schi este in continuare aglomerat. Inevitabil acest numar mare de turisti se reflecta si intr-un numar mare de accidentari.

Astfel, astazi, 19.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile din Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Dupa ce li s-a acordat primul ajutor, salvatorii montani au coborat persoanele accidentate la baza muntelui, urmand ca pe 2 dintre acestea sa le predea echipajelor SMURD venite in sprijin, care le-au transportat catre unitatile spitalicesti, pentru consult de specialitate.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Lipsa de responsabilitate a celor aflati pe partie face ca numarul de accidentari sa fie mare. Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 101 cazuri, implicand 102 persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.