Șoferii sunt în pericol în toata țara: Bandele de romi jefuiesc la drumul mare

Practica jafurilor de la Gârcini se extinde. Romii jefuiesc la drumul mare și pe Autostrada Deva și Transfăgărășan. După ce Brașov Știri a prezentat săptămâna trecută situația de pe DN1A, unde romii din Gârcini atacă TIR-urile care trec prin zonă, în ultimele zile, noi cazuri similare au fost semnalate în mai multe zone din țară. Digi24 a prezentat avertismentul unui șofer care era să fie jefuit pe Autostrada Deva – Sibiu: „Aveți mare grijă la această mașină”, postarea șoferului a devenit virală pe Facebook, unde și alți șoferi au scris mesaje prin care arată că au fost în aceeași situație. Bărbatul care a anunțat posibile cazuri de jaf în timpul nopții pe Autostradă a postat și o fotografie cu mașina. Este vorba de un microbuz de culoare albă, cu geamuri fumurii, înmatriculat în străinătate, cu care circulă doi bărbați.

Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 


Un alt internaut scrie că, în prima benzinărie de pe Autostrada de la Deva la Sibiu, a ora 5.43 dimineața s-a deschis ușa pe dreapta.

„Aveam musafiri. Norocul lor că aveam levierul în ladă”, scrie bărbatul, care arată că și-a luat măsuri suplimentare.

Șoferii au si date despre fizionomiile celor doi indivizi din microbuzul din care ies și atacă pe autostradă.

„Sunt aceeași doi indivizi cu lanternele pe cap, unul mai mic și unul mai înalt de statură”, spune un bărbat.

„Vineri, pe la ora 20 și ceva, veneam către Sibiu și m-au depășit pe mine pe autostradă și m-au claxonat, după ce am trecut de prima parcare iar m-au depășit și claxonat, inițial am crezut că este cineva care cunoaște firma, dar acum văzând postarea am înțeles ce era cu ei”, arată un alt bărbat, pe Facebook.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Situația dramatică din județul Brașov (DN1A) și Autostrada Deva -Sibiu, nu sunt singulare, pe Transfăgărășan activează altă bandă de romi.

Agenţi ai Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au prins în flagrant patru persoane de etnie romă, care tocmai forţau portiera unui autoturism înmatriculat în Franţa, parcat pe marginea Transfăgărăşanului.
În urma percheziţiei corporale şi a maşinii cu care se deplasau, un Volkswagen, poliţiştii au găsit documente personale, carduri bancare, cosmetice şi alte bunuri.

Din verificări a rezultat că, anterior prinderii în flagrant, împricinaţii au sustras bunurile respective dintr-un alt autoturism parcat tot pe Transfăgărăşan, aparţinând unor cetăţeni cehi, informeaza ziarul Argesul.ro.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.