10 autoturisme off-road oprite din plimbare de jandarmii montani

La solicitarea administratorilor mai multor fonduri cinegetice din zona Zărnești – Poiana Mărului, jandarmii din cadrul Postului Montan Zărneşti au desfășurat mai multe acțiuni punctuale în zonele amintite, în vederea identificării persoanelor care pătrund în fondul cinegetic cu autoturisme, ATV-uri sau motociclete, fără a avea acest drept.

Astăzi, aceștia au identificat un număr de 10 autoturisme aflate în zona Bârsa Fierului. Întrebați de jandarmi cum își justifică prezența acolo, persoanele au declarat ca sunt în zona într-un „team building” și vor să se plimbe în natură. Toți cei 10 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

Citeste și:  Noile containere anti-urs: O soluție inovatoare pentru protecția împotriva ursului

De altfel, jandarmii din Zărnești au aplicat numai în ultima săptămână, amenzi în valoare totală de 34.500 lei în conformitate cu prevederile Legii 407 din 2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic.

Având în vedere impactul negativ major pe care aceste „plimbări” îl au asupra animalelor și al plantelor, facem pe această cale, din nou, un apel la rațiune și bun simț și recomandăm turiștilor să aleagă să se bucure de natură și de frumusețile ei, fără a o distruge și fără a-i produce daune ce cu greu pot fi remediate.

Astfel de acțiuni vor mai fi organizate de colegii noștri și în perioada următoare, în speranța că vor reuși să împiedice distrugerea naturii și pentru a putea proteja animalele care sunt în perioada de împerechere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.