105 ani de la Unirea Basarabiei cu țara. Primăria Brașov va ilumina literele de pe Tâmpa în culorile tricolorului

Pentru a marca cei 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, Primăria Brașov va ilumina literele de pe Tâmpa în culorile tricolorului, iar Asociația Tinerilor Basarabeni îi invită pe brașoveni, de la ora 17:00, în Piața Sfatului, pentru a se prinde în Hora Unirii!

Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Romania, exemplul ei fiind urmat, la sfârșitul anului 1918, de Bucovina și Transilvania.

,,Sfatul Ţării, întrunit în şedinţă solemnă la Chişinău, a votat la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea provinciei româneşti Basarabia cu România. Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa România”, se arăta în Declaraţia de Unire semnată de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ şi de secretarul Ion Buzdugan.

Citeste și:  UB Career Expo revine cu noi oportunități de carieră pentru studenți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.