18 persoane aflate în situații critice salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, (25.07.2024), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat cu promptitudine cele 1.740 situații de urgență. Totodată, datorită eforturilor susținute pe timpul intervențiilor derulate, 18 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

În acest interval de timp, echipajele operative au acționat pentru stingerea celor 74 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 243 de situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și siguranța animalelor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit în 1.423 de misiuni, dintre care 1.416 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și 7 pentru descarcerare. În urma acestora, peste 1.400 de persoane au fost asistate medical.

Citeste și:  IPJ Brașov a organizat o conferință pentru liceeni pe tema consumului de droguri 

Concomitent cu gestionarea acestor situații de urgență, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate în perioada 25.07.2024, ora 07.00 – 26.07.2024, ora 06.00, s-au înregistrat efecte în 15 localități din 6 județe (BZ, CT, GR, IF, TL, VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 case, 1 beci și 26 curți, precum și pentru degajarea elementelor de construcție de la 1 imobil și a 6 copaci prăbușiți, fiind avariate 3 autoturisme și 1 imobil.

Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, majoritatea dintre acestea (8) privind posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, în localități din județele AG, BZ, CT, DB, GR, PH, TL și TR.

Citeste și:  Soluții pentru fluidizarea traficului dintre Sânpetru și Brașov

În continuare, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți și cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.