34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 34 de cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru TIR-uri și două autoturisme.

În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni turci și doi români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, precum şi a unor autoturisme înmatriculate în România.

Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă, piese auto și un utilaj industrial pentru societăți comerciale din Germania și Franța.

Citeste și:  ”ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME” se întoarce și anul acesta în școlile din județul Brașov

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, respectiv în portbagajele autoturismelor, în total, 32 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

 De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, colegii noștri au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc ce transporta fructe din Turcia în Cehia. În urma controlului, au descoperit, în cabina șoferului, 2 persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria.

Citeste și:  Restricții de circulație impuse pe perioada TESS Rally Brașov - Ediția 53

 Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.