60 de echipaje de ambulanță, din întreaga țară vor participa duminică la o paradă de străzile municipiului Brașov, cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței

60 de echipaje de ambulanță, din întreaga țară vor participa duminică la o paradă de străzile municipiului Brașov. Evenimentul marchează Ziua Națională a Ambulanței, sărbătorită în acest an la Brașov. După paradă, oamenii de la Ambulanță vor fi în puncte cheie ale municipiului – piețe sau intersecții, de exemplu, pentru a interacționa direct cu cei pe care îi slujesc fără oprire, de 118 ani.

Echipajele Serviciilor de Ambulanță din județele României s-au adunat încă de sâmbătă seara în Piața Sfatului din Brașov. Astăzi, 28 iulie, de la ora 10.00, tot în Piața Sfatului este festivitatea de Ziua Națională a Ambulanței. Iar de la ora 12.00, toate echipajele pornesc în paradă, pe următorul traseu:

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Piața Sfatului➡Str. Mureșenilor➡B-dul Eroilor➡B-dul 15 Noiembrie➡Str. Calea București➡întoarcere giratoriu Carrefour(Calea București, nr. 107)➡B-dul Saturn➡Str. Zizinului➡Str. Toamnei➡B-dul Mihail Kogălniceanu➡B-dul Victoriei➡B-dul Gării➡Str. Aurel Vlaicu➡B-dul Griviței➡Str. 13 Decembrie➡B-dul Iuliu Maniu➡Str. Nicolae Iorga➡Str. Mureșenilor➡Piața Sfatului.

După paradă, echipajele se vor instala în puncte cheie ale municipiului Brașov – intersecții, parcuri sau piețe, pentru a interacționa direct cu oamenii.

Pe 28 iulie se împlinesc 118 ani de când la București s-a înfiintat Societatea de Salvare, sub directa îndrumare a profesorului dr. Nicolae Minovici. Primul echipaj a fost format dintr-un vizitiu și un sergent de oraș, care utilizau o trăsură trasă de cai, având drept sediu o clădire veche, situată pe cheiul Dâmboviței.

Citeste și:  Brașovul, în competiția pentru un viitor verde: printre cele 15 orașe din România care visează la neutralitate climatică

Acum, în loc de sergent de oraș și vizitiu sunt medici, asistenți și ambulanțieri. Îi puteți aplauda duminică, la sărbătoarea lor de suflet, în Piața Sfatului, oriunde pe traseul paradei sau în punctele aglomerate din Brașov, în care se vor instala după paradă.

Foto. Anunțul înființării Ambulanței Brașov (extras din Gazeta Transilvaniei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.