Liftul de la Râșnov în continuare nefuncțional

Liftul pe plan înclinat din Râșnov, care face legătura între centrul orașului și Cetatea Medievală este nefuncțional, a anunțat Primăria Râșnov într-un comunicat de presă.

Ascensorul a fost închis pe 22 decembrie, după ce s-a constatat că uşile cabinei nu se închid corespunzător.

Reprezentanții firmei care asigură mentenanța au stabilit că situația a fost creată de defecțiunea unui traductor. Piesa a fost demontată, iar muncitorii a dus-o la sediu pentru a o repara.

Pe 25 decembrie, aceștia au montat piesa la loc, dar după mai multe verificări au constatat că problema nu se rezolvase. În acel moment s-a luat decizia să fie anunțată firma producătoare din Elveția.

Citeste și:  Timpul pentru joacă este amenințat: Campania “Joaca este superputerea ta” încurajează familiile să reprioritizeze joaca

„Fiind perioada sărbătorilor de iarnă, nu s-a putut lua legătura imediat cu elvețienii. Abia pe 31 decembrie, unul dintre reprezentanții companiei elvețiene a răspuns la solicitările venite din partea noastră. În acel moment, echipa de mentenanță a revenit la lift și a încercat, în colaborare cu specialiștii din Elveția, prin satelit, să rezolve problema. S-a constatat că încă o piesă este defectă, de data aceasta este vorba despre un encoder”, au explicat reprezentanţii Primăriei.

Cum piesa nu se produce în România, reprezentanții S.C. Asaltul Cetății S.R.L. au comandat-o direct la firma producătoare, în Elveția, şi se așteaptă livrarea piesei defecte. În momentul în care aceasta va sosi la Râșnov, ascensorul pe plan înclinat va fi imediat pornit.

Citeste și:  Restricţii de trafic pe DN1 E pentru desfăşurarea unei competiţii sportive

În contractul cu firma de mentenanţă este prevăzut faptul că aceasta se obligă să remedieze problemele în decurs de şapte zile, dar deja sunt trei săptămâni, astfel că Primăria va renegocia contractul.

Doar 17% din vizitatori au folosit liftul

Potrivit Primăriei Râşnov, turiștii care ajung la Cetatea medievală nu apelează în mare măsură la liftul pe plan înclinat.

Numărul de turiști care au folosit ascensorul pe plan înclinat în 2018 reprezintă 17% din totalul turiștilor care au vizitat Cetatea Medievală.

Datele prezentate de administația locală arată că numărul turiștilor care au vizitat Cetatea Medievală, în anul 2018 a fost de 450.046, cu 30 de mii de vizitatori mai mult decât s-au înregistrat la sfârșitul anului 2017. Anul trecut, numărul turiștilor adulți a fost de 305.592, iar al copiilor a fost de 144.455.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.