75 de ani de relații de prietenie și cooperare între România și China, celebrați la Brașov cu un spectacol de dans clasic chinezesc

75 de ani de relații de prietenie și cooperare între România și China, celebrați la Brașov cu un spectacol de dans clasic chinezesc, de înaltă clasă!

Brașovenii prezenți, seara trecută, la Centrul Cultural Reduta au avut ocazia de a descoperi frumusețea și eleganța unei forme de artă pură, cu mii de ani de istorie – dansul clasic chinezesc – în cadrul evenimentului cultural ”Frumuseţe dincolo de cuvinte”, organizat sub egida Ambasadei Chinei la Bucureşti, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de relații diplomatice chino-române.

La eveniment a fost prezent Excelența Sa, Han Chunlin, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, alături de cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu și Szenner Zoltan și rectorul Universității „Transilvania”, prof. univ. dr. ing. Ion Vasile Abrudan.

Citeste și:  Complex de vile tip chalet scandinav în curs de construire lângă Brașov

Ansamblul chinezesc de dansatori profesioniști a oferit momente de neuitat cu mișcări fluide și grațioase, costume somptuoase și povești captivante, într-un spectacol remarcabil, ce combină tehnica impecabilă cu expresivitatea artistică.

”Județul Brașov este un motor economic important și o destinație turistică reprezentativă în România. Astfel, cu prilejul aniversării a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice China-România, ne dorim să continuăm să aprofundăm cooperarea practică cu Brașovul în diverse domenii, precum economia și comerțul, energia verde, turismul, educația, cultura și altele și să extindem schimburile locale la un alt nivel”, a declarat Excelența Sa, Han Chunlin, Ambasadorul R.P. Chineze în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.