9 persoane salvate și aproximativ 1.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri, pentru gestionarea celor 1.489 de solicitări primite din partea populației, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către colegii noștri, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.205 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru stingerea celor 102 incendii izbucnite pe tot teritoriul țării. Din totalul acestora, 52 de intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 100 ha.

Citeste și:  Luna curățeniei a eliminat de pe domeniul public și din casele brașovenilor 2.800 de tone de deșeuri

Totodată, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au gestionat 5 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.

De asemenea, în acest interval de timp, colegii noștri au acționat în 160 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 9 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Începând cu această lună, a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să se realizeze mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

Citeste și:  41% dintre angajați sunt nemulțumiți de actualul loc de muncă. O treime declară că își va schimba jobul în perioada următoare

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.

Împreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.