Brașovul se alătură astăzi altor orașe din România și din lume care marchează începutul Săptămânii Naționale de Conștientizare a Fenomenului Medical și Social al Infertiltății

Brașovul se alătură astăzi altor orașe din România și din lume care marchează începutul Săptămânii Naționale de Conștientizare a Fenomenului Medical și Social al Infertiltății, eveniment pe care îl realizează în România din 2012 și care se desfășoară sub umbrela European Fertility Week.

Printre acțiunile Săptămânii de Conștientizare organizate de Asociația SOS Infertilitatea, menționăm:
❖ Conferință de presă (luni, 4 noiembrie, de la 11:00, Grand Hotel Continental) – despre, printre alte subiecte abordate, necesitatea adoptării unui Plan Național de luptă împotriva Infertilității, propunere pe care Asociația SOS Infertilitatea o va adresa noului guvern în ianuarie 2025.
❖ Lansarea studiului Sociologia infertilității și reînarmarea demografică: o perspectivă românească privind rentabilitatea pentru bugetul statului a investiției publice în conceperea unui copil prin fertilizare in vitro, autor lect. univ. dr. Bogdan Bucur, sociolog.
❖ Iluminat arhitectural, celebrarea European Fertility Week 2024 – susținere pentru cauza luptei cu infertilitatea București

  • Palatul Victoria – sediul Guvernului României
  • Palatul Parlamentului – sediul Parlamentului României
  • Turnul de Telecomunicații Speciale al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS)
  • Opera Națională din București
  • Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa
  • Palatul CEC Bank – Calea Victoriei
  • Teatrul Național București
    Brașov
  • Sediul Primăriei Brașov
  • Literele „BRAȘOV” de pe Tâmpa
    Cluj-Napoca
  • Facultatea de Medicină „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
    Sibiu
  • Sediul Primăriei Sibiu
    Timișoara
  • Opera Națională din Timișoara
  • Muzeul Național de Artă din Timișoara
Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Continuarea campaniei de #educație_despre_fertilitate: informație online despre fertilitate – destinată publicului larg, care în principiu nu se confruntă în prezent cu infertilitatea, dar ar putea intra în această categorie în lipsa unei informări corecte.
❖ Numeroase acțiuni colective online, care sunt intens partajate de mare parte din cei 43.000 de membri de pe grupul FB al Asociației SOS Infertilitatea.
❖ După European Fertility Week, va ieși din tipar nr. 8 al revistei „Ce știi despre FERTILITATEA TA?”, instrument de educație despre fertilitate realizat și distribuit gratuit de către Asociația SOS Infertilitatea.

La nivel european, în cadrul acestei ediții a European Fertility Week, Fertility Europe lansează campania „Gamete Story”, cu accent pe procedurile de reproducere umană cu terț donator. Fertility Europe, organizație în care Asociația SOS Infertilitatea este membră din 2010, solicită factorilor de decizie la nivel politic european și la nivelul statelor membre:
❖ să recunoască dreptul de a încerca să aibă un copil ca drept universal în întreaga
Uniune Europeană;
❖ să asigure accesul egal, echitabil și sigur la tratamentele pentru infertilitate;
❖ să asigure finanțarea publică pentru toate etapele tratamentelor de infertilitate;
❖ să implice sectorul public în furnizarea de informații mai bune despre fertilitate și
infertilitate;
❖ să implementeze campanii de comunicare pentru eliminarea stigmatizării asociate
problemelor de infertilitate.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Mesaje de #educatie_despre_fertilitate pe care Asociația SOS Infertilitatea dorește să le transmită publicului larg cu ocazia European Fertility Week:
❖ Infertilitatea afectează unul din șase (sau, conform statisticilor mai recente, unul din cinci) cupluri la nivel mondial.
❖ Fertilitatea feminină descrește mai devreme decât se crede în mod curent, ovocitele își pierd din capacitatea reproductivă îndeosebi după vârsta de 35 de ani a femeii.
❖ În jumătate dintre cazurile de infertilitate a cuplului, responsabil este factorul masculin.
❖ Dacă vă doriți copii, nu amânați sarcina.
❖ Dacă sarcina întârzie să apară, mergeți la medicul specialist în infertilitate (nu la ginecologul curant).
❖ În fiecare an, numărul de persoane care ajung la centrele de tratare a infertilității crește cu 8-9%.
❖ Fertilizarea in vitro este o un progres medical excepțional care poate ajuta cuplurile infertile să aibă copii, dar nu este un panaceu. Fertilizarea in vitro nu poate surmonta factorul vârsta feminină.
❖ Nu, copiii nu se fac după 40 de ani, cum vedem pe coperțile lucioase ale unor reviste. Sau: nu se fac cu ușurință. Cel mai adesea, acele mame de 40+ au avut nevoie de donare de ovocite.
❖ În lume, există peste 12 milioane de persoane concepute prin fertilizare in vitro. În prezent, la fiecare 35 de secunde se naște un copil conceput prin FIV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.