185.000 de elevi de clasa a III-a din toată România vor învăța la școală ce înseamnă un stil de viață sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabilă

185.000 de elevi de clasa a III-a din toată România vor învăța la școală ce înseamnă un stil de viață sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabilă, prin intermediul unui program educațional inovator căruia i s-a alăturat, la această ediție, și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Susținut de Asociația Sărbătoarea Gustului, Fundația Auchan și Ministerul Educației, programul își propune să le ofere tinerilor, cunoștințe esențiale despre alimentația sănătoasă și cum să adopte obiceiuri și conduite prietenoase cu mediul.

Programul, care se va desfășura în 6.000 de școli primare între octombrie 2024 și iunie 2025, vine cu o broșură pedagogică ce include activități interactive pentru clasă și teme de discutat acasă. De asemenea, copiii vor primi și bonete de bucătar imprimate cu cele 12 gesturi anti-risipă alimentară, promovând astfel meseria de bucătar și arta culinară de calitate.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Un moment important al programului va fi turneul „Lecțiile Gustului”, care va avea loc în 23 de orașe din România, unde chefi renumiți, precum Chef Alain Alexanian (distins cu o stea Michelin), Chef Joseph Hadad, Roxana Anghel și Daniel Dobre, vor aduce în fața copiilor o experiență culinară unică. Prin această inițiativă, copiii vor învăța despre importanța unei diete echilibrate, dar și despre modul în care fiecare dintre noi poate contribui la reducerea risipei alimentare și la protejarea mediului înconjurător.

Proiectul educațional este sprijinit de Fundația Auchan și susținut la nivel instituțional de Ministerul Educației, Departamentul de Dezvoltare Durabilă din Guvernul României și Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului (MEAT).

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Conform organizatorilor este nevoie de un program național educațional care să fie benefic atât pentru binele personal, cât și pentru binele general, având în vedere că hrana destinată consumului uman și animal generează 34% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, iar 80% din ambalajele de uz casnic provin din alimente și afectează 13 dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă definite de ONU.

Acest nou program reprezintă mai mult decât o inițiativă educațională, este un pas înainte către o societate mai responsabilă, atât în ceea ce privește alegerile alimentare, cât și grija față de mediu.

Motto-ul Asociației Sărbătoarea Gustului: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.