Admitere școli militare. Ce condiții trebuie să îndeplinești și până când te poți înscrie

În atenția candidaților care doresc să devină maiștri militari sau subofițeri prin absolvirea învățământului postliceal militar:

 Numai până la data de 14 februarie 2020 vă puteți înscrie în vederea susținerii probelor de selecție aptitudinală generală – psihologice și fizice.

Pentru aceasta, candidații se prezintă la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin, cu actul de identitate, și îți exprimă dorința de a începe procesul de recrutare și selecție.

Candidații înscriși vor fi programați pentru susținerea probelor de selecție în perioada 06.01 – 03.04.2020.

La prezentarea pentru selecție, candidații trebuie să prezinte o adeverință eliberată de către medicul de familie care să ateste că sunt apți pentru susținerea probelor sportive și să declare, sub semnătură, în ziua susținerii evaluărilor, că starea psihică și cea fizică le permit acest lucru.

Citeste și:  CNS „Cartel ALFA” avertizează asupra riscurilor privatizării și cere păstrarea controlului statului în industriile strategice

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală în perioada: 08.01 – 16.04.2020.

Candidații declarați ”Apt” în urma examinării medicale, care au optat pentru marină sau aviație – naviganți, vor efectua și o examinare/evaluare aptitudinală medicală şi/sau evaluare psihologică a aptitudinilor speciale.

 Termenul limită pentru întocmirea dosarului de candidat, de către candidaţii declaraţi „Admis” la probele de selecţie, „Apt” la examinarea medicală și ”Apt” (acolo unde este cazul) la examinarea/evaluarea aptitudinală medicală şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale, va fi stabilit şi mediatizat după aprobarea metodologiei şi graficului de admitere în învățământul universitar militar – programe de licență.

Se pot înscrie tinerii care îndeplinesc următoarele condiții specifice:

Citeste și:  Intrarea României în programul Visa Waiver, celebrată atât la Washington, cât şi la Bucureşti

 – au cel mult 28 de ani împliniți în anul organizării concursului de admitere (2020);
– sunt absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau vor face dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere;
 – au permis de conducere auto valabil, categoria B și C, eliberat de către autoritățile române – numai candidații pentru subofițeri în armele „auto“, „geniu“ și „tancuri“.

 Există 4 școli militare de maiștri militari și subofițeri, pentru învățământul postliceal militar pentru formare a maiștrilor militari și a subofițerilor:
Școala militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Terestre„Basarab I”, Pitești:

  • Școala militară de maiștri militari și subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc;
  • Școala militară de maiștri militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanța;
  • Școala militară de maiștri militari și subofițeri penru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică, Sibiu.
Citeste și:  Începe producția de zăpadă artificială pentru deschiderea pârtiilor din partea inferioară a masivului Postăvarul

 Studiile pentru formarea maiștrilor militari au durata de 2 ani, iar pentru formarea subofițerilor de 1 an. La finalizarea programelor de pregătire, absolvenții obțin certificatul de calificare profesională/competențe profesionale, brevetul de maistru militar sau subofițer și li se acordă primul grad militar.

Învățământul postliceal militar se organizează pentru armele sau serviciile și specialitățile militare aprobate de ministrul apărării naționale și asigură, totodată, pregătirea pentru calificări profesionale de nivelul 5 înscrise în Registrul Național al Calificărilor, stabilite de Ministerul Educației Naționale și aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Sursa: recrutare.mapn.ro
Foto: mapn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.