Români care trag statul în piept profitând de un vid legislativ. Povestea a ajuns la Prefectul Brașovului

Prefectul judeţului Braşov, Mihai-Cătălin Văsii, s-a întâlnit astăzi, la Viştea, cu primarii comunelor din Ţara Făgăraşului. Au fost prezenţi, de asemenea, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Braşov, Radu Simion Moţa, şi şeful Serviciului Cadastru al instituţiei, Andreea Bianca David Miklos.

Tema principală a discuţiilor a fost legată de problemele pe care le întâmpină unităţile administrativ-teritoriale în aplicarea legislaţiei fondului funciar, în special din cauza unor reglementări pe care primarii le consideră generatoare de blocaje.

În context, s-a dat exemplul numeroaselor cazuri de cetăţeni care refuză în mod repetat şi nejustificat punerea în posesie, deoarece dispun de hotărâri judecătoreşti ce prevăd plata de penalităţi din partea UAT-urilor dacă nu se face punerea în posesie. Astfel, respectivii cetăţeni încasează periodic sume de bani din bugetele locale, profitând de faptul că legea nu sancţionează un asemenea comportament.

Citeste și:  Zeci de mii de tineri vor călători din nou în Europa cu trenul, gratuit, prin programul DiscoverEU

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii a convenit cu primarii prezenţi ca Instituţia Prefectului să trimită adrese tuturor UAT-urilor din judeţ prin care să solicite ca, într-un termen de 7 zile, acestea să înainteze propuneri de modificări pe care le consideră necesare la legislaţia privind fondul funciar. Ulterior, Instituţia Prefectului, împreună cu OCPI Braşov vor analiza şi centraliza aceste propuneri, demersul urmând a se concretiza într-un proiect de modificare şi completare a legislaţiei în domeniu, care va fi comunicat reprezentanţilor judeţului Braşov în Parlament şi ministerelor de resort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.