Șoferii pot fi amendați de polițiștii locali

În urma apariției pe mai multe site-uri a unor informații neadevărate cu privire la pierderea compețentele polițiștilor locali în domeniul circulației pe drumurile publice, respectiv că aceștia nu mai pot aplica sancțiuni, reprezentanții Poliției Locale Brașov au făcut public unele precizări, respectiv că informațiile sunt eronate.
Astfel, atribuțiile polițistilor locali sunt reglementate de Legea Poliției Locale nr. 155/2010 și HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a politiei locale. În domeniul circulației pe drumurile publice, politiștii locali au atribuții clare, precizate în articolul 7 din Legea 155/2010, asemănătoare cu cele ale polițiștilor rutieri. „Conform normativelor în vigoare, polițiștii locali au dreptul să constate contravenții și să aplice sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor neregulamentar, dar și accesul pe sens interzis”, se precizează în comunicatul de presă al Poliției Locale Brașov.
„Este de menționat faptul că, aproape 80% din sesizările înregistrate pe numărul scurt (0268.954) de dispecerul de serviciu al Poliției Locale Brașov, sunt venite din partea cetățenilor nemulțumiți și deranjați de lipsa de respect a șoferilor care staționeaza, opresc sau parchează neregulamentar, blocând astfel accesul în clădiri sau chiar îngreunează traficul rutier pe artere intens circulate”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Citeste și:  Cea mai mare lecție din România pe tema prevenirii bullying-ului în școli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.