Guvernul instituie carantina la domiciliu pentru oamenii confirmați pozitiv și cei veniți din zonele roșii

Ordinul nr. 622/2020 emis de Ministerul Sănătății răstoarnă întreaga situație din România. Conform acestui ordin, persoanele infectate cu noul coronavirus, dar care nu prezintă simptome, vor putea să se carantineze la domiciliu doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere. Ordinul este publicat în Monitorul Oficial și produce efecte încă din data de 15 aprilie.

De asemenea, persoanele sosite în țară din zonele roșii vor putea da o declarație pe proprie răspundere și se vor carantina la domiciliu. Totodată, persoanele confirmate pozitiv, dar asimptomatice, vor putea să se carantineze la domiciliu.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, cel care gestionează criza coronavirusului în București, consideră că situația este una absolut ”halucinantă” și chiar dacă a discutat cu oficialii din Ministerul Sănătății, aceștia nu doresc să retragă acest ordin.

Citeste și:  Ultima zi în care tinerii interpreți se mai pot înscrie la Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest”

”Este absolut halucinant! Oamenii ăștia strică tot ce s-a făcut până acum, toate eforturile. Cum să îi trimiți pe oamenii testați pozitiv la domiciliu, asta este ca și cum ar da drumul virusului pe stradă. Cer de urgență demisia ministrului Sănătății! Mă întreb ce o fi în capul acestui om, la ce se gândesc! Situația este extrem, extrem de gravă!”, ne-a precizat Aurelian Bădulescu.

Iată ce prevede Ordinul Ministerul Sănătății.

(21) Se instituie măsura de carantină la domiciliu în condițiile prevăzute în Ordinul comandantului acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, nr. 74.546/2020*), numai în situația în care spațiul permite carantina individuală sau în condiții de separare completă de restul locatarilor din același domiciliu, pe bază de declarație pe propria răspundere, prevăzută în anexa nr. 3, următoarelor categorii de persoane:

Citeste și:  De mâine, transport gratuit pentru seniorii brașoveni de peste 60 de ani și cu un venit de până la 3.500 de lei

*) Ordinul comandantului acțiunii, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

nr. 74.546/2020 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

a) persoanele asimptomatice care intră pe teritoriul României venind din zonele cu transmitere

comunitară extinsă afectate de COVID-19 (zona roșie);

b) persoanele asimptomatice confirmate cu coronavirus (COVID-19);

c) membri de familie asimptomatici confirmați cu coronavirus (COVID-19), care se carantinează la același domiciliu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.