Semnal de alarmă. Părinţii se tem să iasă din casă și întârzie vaccinarea copiilor

Medicii spun că mulţi părinţi nu vin cu copiii la vaccinare de teamă că s-ar putea infecta cu coronavirus. Programul naţional de imunizare trebuie să continue în ciuda pandemiei.

Claudia Stan are patru copii. Femeia spune că nimic nu e mai periculos decât un vaccin nefăcut la timp, aşa că acum două zile şi-a imunizat fetiţa cea mică. „Este un vaccin care se face la vârsta de un an şi nu am dorit să-l amân”, a declarat Claudia Stan, o mămică din Craiova, relatează Mediafax.ro.

Mulţi părinţi se tem însă să iasă din casă de teamă să nu se infecteze cu coronavirus. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că mulţi părinţi aleg să întârzie vaccinarea copiilor lor. „Programul naţional de imunizare are nevoie să continue. Avem 19.990 de cazuri de rujeolă, 68 în ultima săptămână”, a declarat medicul Valeria Herdea, medic pediatru. Cred că acum este cea mai importantă regulă pentru a proteja copiii noştri, să ştiţi că vorbim de poliomielită, de difterie, de tetanos, de pertusis, de rujeolă, sunt boli care ucid”, a spus aceasta.

Citeste și:  Cea mai mare lecție din România pe tema prevenirii bullying-ului în școli

Medicii spun că este pericol pentru copil și părinți când merg la cabinet, pentru că ei au făcut în aşa fel încât să nu se întâlnească cu alţi pacienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.