Ce subiecte au primit elevii care susțin Evaluarea Națională la Limba și literatura română

Au apărut primele informații privind subiectele pe care le-au primit elevii la Evaluarea Națională. Elevii clasei a VIII-a au avut de motivat, într-o compunere de cel puțin 150 de cuvinte, apartenența la genul epic a unui text la prima vedere. Un alt subiect s-a referit la prezentarea unei întâmplări petrecută în timpul unei activități preferate, conform Mediafax.

Luni a început Evaluarea Națională cu proba la Limba și literatura română și a fost extrasă varianta 5.

La primul subiect, au avut de analizat și de răspuns la mai multe subiecte pe baza unui text la prima vedere – „Zborul”, scris de Sorin Titel.

La Subiectul I B, elevii care au absolvit clasa a VIII-a au avut de făcut o compunere de cel puțin 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului precizat anterior.

Citeste și:  Săptămâna Luminată aduce Junii în Cetate, dar și zeci de evenimente în Piața Sfatului, la Pietrele lui Solomon și la Cetățuie. Vezi programul!

La Subiectul II B, absolvenții școlilor gimnaziale au avut de scris o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.