Avocatul Poporului, apel la ministrul Sănătății: ‘REDESCHIDEȚI SPITALELE! Încălcați dreptul la sănătate!’

Avocatul Poporului, Renate Weber susține că a cerut în nenumărate rânduri ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, redeschiderea spitalelor: ”vorbim de un drept fundamental: dreptul la sănătate în sistemul public”. Aceasta spune că situația nu a fost rezolvată nici până acum, deși primele solicitări le-a făcut încă de pe 10 aprilie.

”Noi am cerut redeschiderea spitalelor în general pentru că din toate datele care ne reveneau din teritoriu, situația era dramatică peste tot. Pe 10 aprilie, i-am trimis prima solicitare domnului ministru (Nelu Tătaru), pornind de la ordinele acelea care au fost date și care vorbeau doar despre urgențe și l-am rugat să revină asupra ordinului respectiv, să permită managerilor, șefilor de secții și celor care efectuează gărzi în spitale să nu refuze a oferi tratament pacienților care vin pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea că sunt pozitiv sau negativi și să se asigure că toate unitățile au dotarea necesară pentru protecția personalului medical. Am revenit la finalul lunii mai, cu o altă adresă, iar pe 5 iunie, văzând că n-am primit nimic, au emis o recomandare, pentru că acesta este maximul ce instituția noastră să facă și l-am rugat pe ministrul Sănătății să ia măsuri pentru a împiedica pe viitor situațiile în care oamenii nu au primit asistență medicală, unii și-au pierdut și viața, și să emită în regim de urgență o circulare către toate spitalele suport Covid, ca să reia internările și activitatea din ambulatoriu.”, a declarat Renate Weber, la Antena 3.

Citeste și:  Aproape de Crăciun, Brașovul și alte mari orașe devin tot mai aglomerate, cu trafic intens și cumpărături în plină forfotă

Avocatul Poporului face precizări privind comunicarea cu ministerul Sănătății.

”Am primit un răspus foarte vag din partea unui secret de stat, nu a ministrului Tătaru. În continuare, oamenii nu au fost primiți în spitale. În orașele mici, unde există doar un spital mare, acela a fost transformat în spital Covid, iar bolnavii erau mutați în alte județe ca să primească o asistență medicală cât de cât corespunzătoare.”, a mai spus Renate Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.