Propunerile umaniștilor brașoveni pentru îmbunătățirea transportului județean

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și-a prezentat propunerile pentru ameliorarea traficului în zona industrială Brașov-Cristian și soluțiile propuse pentru refacerea comunicării feroviare între mun. Brașov și Întorsura Buzăului, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul partidului.
Remus Rădoiu liderul județean al filialei PPU (social-liberal) Brașov a vorbit despre programul de integrare a transporturilor municipale și județene susținut de către umaniști, desfășurat sub sloganul „Umaniștii își doresc să facă administrație locală, nu politică!”.
„Ne dorim realizarea unor proiecte integrate pentru transportul urban, metropolitan și județean. Nevoia locuitorilor din municipiul Brașov este de a ajunge în timp util la locurile de muncă situate pe platforme industriale din afara municipiului. Un bun exemplu în acest sens este zona industrială Brașov – Cristian, unde mii de brașoveni lucrează. Lipsa unei soluții de transport feroviar până la acest punct intens circulat, necorelarea programelor de transport public cu schimburile fabricilor din zonă, aglomerează traficul rutier generând nu numai disconfort, ci și o poluare semnificativă. Ne dorim regândirea soluțiilor existente și propunem un set de măsuri integrate de transport în acest sens!”, a spus Remus Rădoiu, președintele filialei județene a PPU (social-liberal).
Noul membru al conducerii județene PPU (social-liberal) Brașov este Alexandru Marin, un nume cunoscut brașovenilor și un avocat de succes.
„Din anul 2018 Brașovul nu mai are legătură feroviară cu Întorsura Buzăului din jud. Covasna. Dispariția acestei legături feroviare a afectat in mod semnificativ și comunitățile de pe parcursul acestei legături feroviare, cum este cea din Prejmer.
De la compania națională care gestionează infrastructura feroviară nu putem să avem speranțe ori așteptări prea mari, având in vedere experiența pe care o avem cu podul de la Grădiștea, peste Argeș, care nu a fost refăcut la peste 15 ani de la prăbușire, deși, acolo, lipsa podului
afectează chiar si traficul internațional.
În aceste condiții echipa PPU-SL Brașov pune in discuție posibilitatea ca parteneriatul de succes care a fost implementat între județele Brașov si Covasna pentru realizarea aeroportului, sa fie duplicat”, a transmis Alexandru Marin.

Citeste și:  Brașovul strălucește de sărbători: Târgul de Crăciun și magia lui Moș Crăciun în Piața Sfatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.