Premierul și ministrul Sănătății au vizitat Spitalul Modular Brașov

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, însoţiţi de autoritățile locale au vizitat spitalul modular construit ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov şi destinat tratării pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă.

Unitatea modulară a fost realizată pe baza unui proiect furnizat Consiliului Judeţean, cu titlu gratuit, de către Fundaţia Hera şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă. Fondurile destinate lucrărilor de construţie au fost alocate din bugetul Judeţului Braşov.

Dotarea celor 28 de paturi de ATI este asigurată, în parte, cu aparatură şi echipamente medicale disponibile în cadrul Spitalului Judeţean, restul fiind repartizate din rezerva de stat, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de dr. Raed Afarat, pe baza necesarului formulat de conducerea SCJU Braşov.

Citeste și:  Disciplina care studiază istoria comunismului în România va fi obligatorie

În privinţa personalului medical necesar în această secţie, plenul CJ Braşov care se va întruni mâine, în şedinţă ordinară, urmează să aprobe statul de funcții și organigrama Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, care include suplimentarea cu 68 a numărului de posturi, determinată de crearea unităţii modulare.

Este vorba de o suplimentare cu 2 posturi de medici primari specializaţi pe ATI, 5 posturi de medici specialişti ATI, 36 de posturi de asistenţi medicali generalişti, 21 de posturi de infirmieri şi 4 posturi de brancardieri.

Detaliile concrete privind darea în funcţiune a spitalului modular vor fi stabilite vineri, 28 august, în cadrul unei întâlniri de lucru la care vor participa factorii de decizie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Fundaţia Hera şi Consiliul Judeţean Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.