Sânge vienez, celebra operetă a lui Johann Strauss, avanpremieră la Opera Braşov

Miercuri, 23 septembrie 2020, de la ora 10.00, în Curtea Operei Braşov, îi aşteptăm pe cei mai mici spectatori să ia parte la aventurile „Cocoşelului neascultător”.

Spectacolul este creat de Ion Lucian şi îi are în distribuţie pe artiştii: Irina Iftene, Sonia Hazarian, Anca Panait, Bogdan Mirică (debut), Cristian Dicu, Meda Enăcache, Mihaela Pop.
Regia artistică poartă semnătura lui Constantin Ungureanu.
Asistent regie: Lăcrămioara Schuller.
Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preţ bilete: 10 lei

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, de la ora 18.00, în Curtea Operei Braşov, vă invităm la avanpremiera spectacolului cu opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss – fiul, într-o versiune adaptată, în care vă vom oferi cele mai reprezentative momente.

Libretul a fost scris de Victor Leon şi Leo Stein. Premiera a avut loc pe 26 octombrie 1899, la Carltheater din Viena, însă Johann Strauss nu mai era în viaţă ca să vadă şi această ultimă capodoperă a sa. Atât de ridicată a fost popularitatea valsului „Sânge vienez” op. 354, încât a fost ales ca titlu al acestei lucrări muzicale. Opereta prilejuieşte întâlnirea cu atmosfera vieneză de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

„Am păstrat firul poveştii şi am căutat să realizez un echilibru între momentele lirice şi cele de umor, specifice într-o operetă; dar, mai ales, m-am axat pe conturarea personajelor principale, încercând să creez tipologii diverse, caractere plăcute şi momente spumoase, în spiritul partiturii scrise de Johann Strauss. Am căutat, împreună cu scenografa Rodica Garştea, să realizăm un ambient rafinat pe care muzica îl impune. Aşteptăm cu nerăbdare să putem prezenta publicului varianta integrală a operetei, care va mai conţine câteva surprize, momente ample de balet şi cor. Noutatea pregătirii acestui spectacol o reprezintă faptul că repetiţiile au fost foarte plăcute deoarece, profitând de vremea minunată, le-am desfăşurat pe scena din Grădina de vară a Operei, ceea ce a dat un aer cu totul deosebit momentelor noastre de lucru”, afirmă Anda Tabacaru, regizoarea acestui spectacol.

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

În distribuţie:
Gabriella – Valentina Mărgăraş
Franzi – Maria Catrina
Peppi – Corina Klein
Rosa – Ibolya Kosa
Eduard – Liviu Iftene
Josef – Cristian Dicu
Vercingetorix – Lorand Cristian
Kagler – Ştefan Schuller
Contele Bitovsky – Dan Ionescu

Îşi dau concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei Braşov.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru.
Scenografia: Rodica Garştea.
Coregrafia: Alexandru Fotescu.
Mişcarea scenică: Anca Branea.
Asistenţi regie: Silvia Papadopoulos şi Nicoleta Chirilă.
Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preţ bilete: 20 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de eveniment (la spectacolele pentru copii – cu o oră înainte), la sediul Operei Braşov, str. Bisericii Române nr. 51. Informaţii se pot obţine la telefon: 0268/419.380.

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

La evenimentele ce se vor desfăşura în curtea instituţiei noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măştii este obligatorie! Scaunele vor fi aşezate la distanţa minimă prevăzută de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, să rămâneţi acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră şi nici pe ceilalţi participanţi la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.