20.000 de copaci vor fi plantați pe Valea Vâlsanului, din Munţii Făgăraş

Grupul Zentiva, cel mai mare producător şi furnizor de medicamente generice din România, va contribui cu 20.000 de copaci la împădurirea Văii Vâlsanului, din Munţii Făgăraş.

„Derulat prin Fundaţia Conservation Carpathia, proiectul va ajuta la refacerea zonei afectate de tăieri la ras pe mai multe hectare. Finanţarea proiectului de către Zentiva va contribui la restabilirea echilibrului natural, în beneficiul mediului, al oamenilor şi al comunităţilor locale din vecinătate. Proiectul face parte din proiectul global al Grupului Zentiva PlanetZ, proiect care îşi propune diminuarea amprentei de carbon în ţările grupului, prin plantarea de copaci precum şi prin dezvoltarea de proiecte educaţionale de mediu”, se menţionează în comunicat.

Finalizarea procesului de plantare a celor 20.000 de puieţi se estimează a avea loc în prima jumătate a anului 2021. La recomandarea specialiştilor de la Fundaţia Conservation Carpathia, pentru a asigura o compoziţie corespunzătoare a pădurii, ţinând cont de toate provocările zonei şi evoluţia în timp a pădurilor în contextul schimbărilor climatice, reconstrucţia ecologică va fi realizată prin plantarea de specii de fag şi molid.

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Pe lângă plantarea copacilor, proiectul prevede şi urmărirea şi îngrijirea puieţilor pe parcursul următorilor 5 ani de către echipa Conservation Carpathia, care le va asigura supravieţuirea prin acţiuni de îngrădire sau completare.

„Suntem o companie producătoare de medicamente, misiunea noastră fiind creşterea accesului la medicamente. Ne desfăşurăm activitatea în acest sens, şi mai mult, acţionăm pentru protejarea planetei. Este primul nostru proiect de această anvergură, în urma plantării celor 20.000 de copaci estimăm că se vor împăduri aproximativ 5-6 hectare de pădure. Acest proiect, pe lângă reducerea impactului asupra mediului, reprezintă şi un suport pentru comunităţile locale”, a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

În România, grupul Zentiva a plantat în perioada 2019 alţi 7.000 de arbori, iar la nivel european, în toamna acestui an, grupul a implementat un proiect de reabilitare cu 4.500 de copaci.

Grupul Zentiva reuneşte în România producătorii de medicamente Zentiva România şi Labormed, precum şi operaţiunile Alvogen România si Solacium Pharma. Pe plan local, Grupul deţine două fabrici de medicamente, la Bucureşti. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător autohton de medicamente generice în unităţi vândute.

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Grupul deţine unităţi de producţie la Bucureşti, Praga şi Ankleshwar.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Proiectul Fundaţiei Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri şi păşuni alpine în estul munţilor Făgăraş, iar din anul 2012 fundaţia a început să se implice activ şi în refacerea zonelor degradate. Din anul 2009 şi până în prezent, proiectul a salvat de la exploatare peste 25.000 de hectare de păduri şi păşuni alpine în sud-estul munţilor Carpaţi, unde a iniţiat lucrări de reconstrucţie ecologică şi a stabilit măsuri de protecţie, atât pentru pădure, cât şi pentru animalele sălbatice. Proiectul FCC este unic în România şi reprezintă una din cele mai importante iniţiative de conservare din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.