Patru intervenții pentru salvamontiști pe pârtiile din Poiana Brașov

Aceasta perioada lunga de timp, cu temperaturi foarte ridicate, fac ca zapada sa fie, cum o numim noi, „zapada ortopedica”

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 4 cazuri de persoane care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Pentru 2 dintre acestea a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD.

Din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima perioada se schiaza in conditii de primavara, cu zapada afanata, imbibata cu apa, care este foarte grea si care solicita foarte mult articulatiile picioarelor. Totodata, in unele zone ale partiei stratul de zapada s-a subtiat considerabil. In atare conditii va sfatuim sa reduceti semnificativ viteza si sa nu bruscati, pe cat posibil schiurile, pentru a reduce cat mai mult socurile resimtite si implicit posibilitatea de accidentare.

Citeste și:  Creștinii ortodocși și greco-catolici intră în Săptămâna Mare

Schiati intotdeauna cu o viteza in care sa fiti in permanenta in control, indiferent de manevrele celor dinaintea voastra. Adaptati viteza in functie de traficul de pe partie, conditiile meteo, starea zapezii si a partiei si nu in ultimul rand, nivelului vostru de pregatire, atat tehnica, cat si fizica.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 288 de cazuri, implicand 296 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care au trebuit sa fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.