Nouțăți despre programul naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală”

Începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2020-2021, Ministerul Educaţiei organizează şi asigură desfăşurarea Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală”, pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv. 

Scopul principal al Programului naţional pilot de tip „Şcoala după şcoală” este organizarea, în şcolile cu clase de învăţământ primar şi gimnazial, de activităţi remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competenţelor specifice, sporirea şanselor de succes şcolar şi de acces la niveluri superioare de educaţie şi diminuarea riscului de părăsire timpurie a şcolii. 

Programul de educație remedială este adresat:

1. Elevilor care nu au avut acces sau au acces limitat la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și a internetului, întrucat nu dispun de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune la internet.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

2. Elevilor care sunt în situație de corigența la finalul semestrului I sau au situația scolară neîncheiată la cel puțin o disciplină.

3. Elevilor care au nevoie de ore remediale, necesitate dovedită prin rezultatele obținute în semestrul anterior.

Înscrierea elevului la activitățile remediale se face pe baza solicitării scrise a părintelui, a reprezentantului legal sau, dupa caz, a persoanei desemnate de către părinți pentru întreținerea copilului, depuse la secretariatul școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.