Spitalul regional de urgență, în etapa de definitivare a numărului de paturi pe specialități

Spitalul regional de urgență se află în etapa de definitivare a numărului de paturi pe specialități. Astăzi, 12 martie, autoritățile brașovene, alături de managerii spitalelor brașovene, reprezentanții Facultății de Medicină și ai Asociației Noul Spital al Brașovului au discutat cu consultanții, despre structura pe specialități a viitorului spitalului. 

Primarul Allen Coliban și președintele CJ Adrian Veștea, împreună cu managerii spitalelor din municipiul Brașov, reprezentanții Facultății de medicină și cu dr. Dan Grigorescu, președintele Asociației Noul Spital al Brașovului au avut o întâlnire cu consultanții care elaborează studiul de fezabilitate și proiectul viitorului spital regional. Temele întâlnirii au fost: poziționarea pe teren a clădirilor, amplasarea parcărilor (sub sau supraterane), structura pe fiecare nivel și specialitate, numărul de paturi pe fiecare secție. După prezentarea făcută de consultanți, participanții au venit cu propuneri de îmbunătățire a soluțiilor prezentate, de la prioritizarea scenariului în care toate parcările sunt subterane, astfel încât să rămână o suprafață optimă de zonă verde, dar și suprafața necesară pentru etapa a II-a de construire a spitalului, la majorarea numărului de paturi pe anumite specialități și chiar propunerea de amenajare a parcării subterane cu instalațiile necesare, astfel încât, în situații de urgență această parcare să poată fi transformată în zonă de spital.   

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

,,Am avut astăzi o întâlnire, alături de președintele Consiliului Județean Adrian Veștea și de managerii de spitale din Brașov, cu echipa de consultanți care se ocupă de acest proiect. Am avut o întâlnire tehnică, în care am prezentat conceptul arhitectural, structura fizică a acestor saloane și numărul total de paturi împărțit pe specialități. Cred că este o întâlnire importantă, cu concluzii pozitive, pentru că și consultanții au putut să preia propuneri de la specialiștii din domeniul medicinei din Brașov. La finalul acestei luni, odată ce vom avea și primele estimări de costuri fundamentate de un prim deviz, urmează să avem o dezbatere publică cu brașovenii”, a declarat primarul Allen Coliban.

,,Astăzi am avut o întâlnire, alături de domnul primar Coliban, cu reprezentanții unităților medicale din județul Brașov, unități medicale care sunt pe diverse specializări și sunt în subordinea Consiliului Județean Brașov. Ni s-a prezentat stadiul în care se află proiectul Spitalului Regional din Brașov. S-au prezentat modul în care va arăta infrastructura spitalicească, structura pe fiecare secție în parte. Aceștia (managerii spitalelor n.n.) au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să primească răspunsuri. Acest dialog va rămâne în continuare, în așa fel încât, cu toții, să conștientizeze că este un proiect al tuturor, în care acești manageri își vor desfășura activitatea, iar brașovenii vor fi tratați”, a subliniat președintele CJ Adrian Veștea.

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov a ajuns la faza finală, a stabilirii detaliilor pentru scenariile tehnice și a detaliilor din devizul general. S-a făcut o evaluare a echipamentelor existente la nivelul spitalelor din Brașov, s-a elaborat lista de echipamente necesare pe fiecare specialitate, iar consultanții au făcut o cercetare de piață, astfel încât echipamentele prevăzute pentru acest spital să fie la cel mai înalt nivel. Toate aceste date au fost stabilite luând în calcul toate cele trei posibile scenarii tehnice.

După discuțiile și cu reprezentanții primăriei, experții au stabilit modul în care va fi structurat, din punct de vedere constructiv, acest spital. S-a stabilit, pe cele 3 scenarii, poziționarea clădirii, structura pe etaje și amplasarea secțiilor, amplasarea și numărul locurilor de parcare etc, pentru a se putea face calcule financiare cât mai detaliate.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

Varianta de lucru, pentru prima etapă, este cea care ia în calcul 912 paturi pentru tratament de urgență și 56 de paturi pentru tratament de zi, în total 968 de paturi.

În ceea ce privește avizele necesare, este în lucru documentația pentru avizul de mediu și continuă discuțiile cu Autoritatea aeronautică civilă, pentru stabilirea înălțimii optime a clădirilor și a locației heliportului.

În paralel, Municipalitatea a demarat discuțiile pentru extinderea suprafeței de teren alocată spitalului cu încă 6,45 de hectare. Terenul se află în proprietatea municipiului, dar trebuie schimbată destinația acestuia. Această suprafață se adaugă celor 8.2 hectare alocate deja pentru proiectul spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.