Fundația Comunitară Brașov lansează astăzi concursul de proiecte ”Educație pentru Sport”. Pot aplica școlile gimnaziale, liceele și colegiile din municipiul Brașov

Fundația Comunitară Brașov lansează astăzi, 22 martie, concursul de proiecte ”Educație pentru Sport”, primul din cei doi piloni ai programului “Sportul pentru toți”, finanțat de către Decathlon România. Anul acesta, programul pune în mișcare comunitățile locale din Brașov și București.

Începând de astăzi și până la data de 14 mai 2021, ora 18:00, școlile gimnaziale, liceele și colegiile naționale din municipiul Brașov sunt invitate să aplice pentru a primi una dintre finanțările care vor fi acordate pentru reamenajarea sau îmbunătățirea facilităților pentru sport. Astfel, vor fi susținute 3-6 școli sau colegii pentru a-și reamenaja sau îmbunătăți terenurile în aer liber sau sălile de sport. Bugetul total pentru Brașov pentru acest prim pilon este de 50.000 Euro.

Citeste și:  Peste 200 de proiecte de apă și canalizare, finanțate prin PNRR: contractele pot fi semnate!

Practicarea sportului este extrem de importantă în viețile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos și o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive și cu facilități îmbunătățite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiții atipice din cauza restricțiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanțat de către Decathlon, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Citeste și:  București, Cluj-Napoca și Brașov, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi în zilele de Paște

Obiectivul principal al companiei este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele și să facă mișcare, pentru a se bucura de o viață mai bună și mai sănătoasă”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanț, CSR/Project Leader, Decathlon România. „Două dintre strategiile  de responsabilitate socială ale Decathlon România sunt educația copiilor prin sport și accesul la sport al tuturor. Ne bucurăm că  alături de Fundațiile Comunitare București și Brașov putem contribui la îndeplinirea acestor obiective comune.

Cine poate aplica:

Programul “Sportul pentru toți” va acorda 50.000 de euro pentru primul pilon, ”Educație prin sport”, și își propune să finanțeze 3-6 proiecte din Brașov.

Citeste și:  Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Pot aplica școli gimnaziale, liceele (teoretice / confesionale / vocaționale/ tehnice) și colegiile naționale din municipiul Brașov.

Propunerile de proiect vor putea fi trimise până pe 14 mai 2021, ora 18:00, detalii AICI.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 15 iunie 2021.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție și jurizare, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului, AICI.

Pilonul al doilea al programului, Jocurile cartierului, va fi lansat pe data de 1 mai la Brașov.

În cadrul acestuia, vor fi finanțate aproximativ trei-patru proiecte, cu un buget total de 15.000 euro. Detalii despre acest pilon, găsiți pe site-ul dedicat, AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.