LIVE. Webinar gratuit – Cum gestionăm presiunea de a fi mereu online în rețelele sociale?

Astăzi, 21 aprilie, începând cu ora 11.00, pentru a afla de ce suntem atât de fascinați de rețelele sociale și cum putem să ajungem la un echilibru sănătos între online și offline, Salvați Copiii România organizează un webinar live pe pagina de Facebook Salvați Copiii cu tema „FOMO (Fear of Missing Out) – Cum gestionăm presiunea de a fi mereu online în rețelele sociale?”

Vom aborda cele mai importante teme legate de siguranța copiilor pe internet, pe care părinții simt că nu le stăpânesc, având nevoie de informare și ghidaj: Cyberbullying-ul, Știrile false, Rețelele sociale, Relaționarea cu copiii , Riscurile ascune ale internetului. În cadrul primei dezbateri online discutam despre conținutul nepotrivit accesibil copiilor și tentative de tip ademenire (grooming) din mediul online. Întâlnirile vor fi moderate de Gabriela Alexandrescu, Presendinte Executiv Salvati Copiii Romania si pot fi urmărite live pe pagina de Facebook a Organizației fiind programate pe parcursul lunilor aprilie și mai.„, transmit organizatorii.

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Se vor aborda următoarele subiecte:

  • Cum funcționează rețelele sociale de fapt? De ce îi atrag așa mult pe tineri? Ce capcane ascund?  
  • Care e vârsta potrivită pentru a avea cont pe rețele de socializare? 
  • Câte ore pe zi este acceptabil să socializeze online un copil, în funcție de vârstă? Când putem vorbi de o dependență de rețele sociale? 
  • Cât de mult sunt afectate rezultatele școlare de această dificultate de concentrare la lecții și la teme?  
  • Cum ne convingem copiii că socializarea offline este și ea foarte importantă? Ce efecte au pedepsele precum confiscarea telefonului? 

Participarea este gratuită și nu necesită înregistrare prealabilă. 

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion


………………………………………
Ora de Net (Safer Internet) este un program sprijinit de Comisia Europeană, prin programul Connecting Europe Facility, care cuprinde centre naţionale active în Uniunea Europeană, având ca obiectiv comun promovarea utilizării în condiţii de mai mare siguranţă a Internet-ului şi a noilor tehnologii online de către copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.