Copiii care au împlinit 3 ani pot rămâne în continuare în creșe, până încep grădinița

Ieri, 22 aprilie, Consiliul Local a aprobat noul Regulament de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov.

Cu această ocazie, la propunerea viceprimarului Flavia Boghiu, a fost reglementată și situația copiilor care împlinesc 3 ani în timpul anului școlar – vârstă la care se finalizează educația antepreșcolară (creșa), și pentru care intrarea în sistemul de educație preșcolară (grădinița) se face la începutul anului școlar, respectiv în septembrie. Conform vechii reglementări, copiii care împlineau vârsta de 3 ani nu mai puteau urma cursurile la creșă și nu puteau fi înscriși la o altă formă de învățământ timp de câteva luni, până la începerea noului an școlar la grădiniță. Părinții erau astfel nevoiți să găsească soluții alternative pentru această perioadă (de exemplu concedii fără plată, apel la bunici sau angajarea unei bone).

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Regulamentul pentru creșe a fost modificat astăzi (joi, 22 aprilie, n.n.), în ședința Consiliului Local, în urma votului consilierilor. Proiectul a stat în consultare publică, perioadă în care brașovenii au venit cu propuneri, au venit cu sugestii, pe care le am luat în calcul și pe care le-am inclus în regulament. Cea mai importantă dintre modificări este aceea că la împlinirea vârstei de trei ani copiii nu vor mai trebui să iasă din creșă. Vor putea să rămână în continuare acolo până la momentul intrării în grădiniță“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Foto. Flavia Boghiu

Prin adoptarea noului regulament au fost introduse o serie de modificări, în urma propunerilor venite din partea părinților, în perioada de dezbatere publică. Cele mai importante sunt cele care vizează introducerea unor noi criterii de departajare.

Citeste și:  Bradul de Crăciun al clubului Kids Tâmpa Brașov a umplut sala cu aproape 1000 de sportivi ai Brașovului

Astfel, copiii care au un frate sau o soră minor/ă, care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m, vor primi încă două puncte. Măsurarea distanței se va realiza prin intermediul Google Maps, pe cale pietonală.

Alte criterii de departajare nou introduse (aplicabile în cazul în care sunt dosare cu același număr de puncte) sunt: frecvența copilului la cel puțin 75% din activitatea anuală a creșei în anul precedent – 5 puncte; ambii părinți lucrează sau fac dovada că vor relua lucrul – 4 puncte; frate/soră în creșă – 3 puncte.

Cele 8 creșe din Brașov au un număr de 805 locuri. Pentru a reduce riscurile de răspândire a virusului COVID – 19, a fost aprobată, inițial, deschiderea creșelor cu un număr limitat de locuri, respectiv 514, iar de la 1 martie, numărul acestora a fost majorat la 602 copii.

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Din anul școlar 2021-2022, numărul de locuri va fi suplimentat cu 120, odată cu extinderea cu două grupe a Creșei nr 5 și finalizarea lucrărilor la noua Creșă nr 9, de pe strada Apollo nr 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.