Forumul Orașelor Verzi. Mâine este ultima zi în care se mai pot depune propuneri pentru îmbunătățirea Ghidului de finanțare a evenimentelor

Vineri, 21 mai, este ultima zi în care asociațiile de mediu și cetățenii interesați mai pot depune propuneri, sugestii sau amendamente la proiectul de Ghid pentru finanţarea nerambursabilă, din bugetul local, a evenimentelor organizate în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Propunerea Ghidului de finanțare nerambursabilă pentru proiectele sociale poate fi accesată pe portalul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro, secțiunea Consiliul Local, proiecte de hotărâre- dezbatere publică.Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, pe e-mail infopublice@brasovcity.ro, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni

Ghidul a fost lansat în dezbatere publică în luna aprilie, iar marți a avut loc consultarea on-line legată de acest subiect, la care au participat, pe lângă reprezentanții primăriei, aproape 20 de reprezentanți ai ONG-urilor de mediu sau din zona culturală, precum și din domeniul energiei regenerabile

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Dezbaterea a debutat cu o prezentare a conceptului evenimentului “Forumul Orașelor Verzi”, prin care Brașovul își dorește să devină Capitala Verde a României. Dincolo de concept, au fost detaliate ariile de finanțare pentru activările/evenimentele de educare și conștientizare pe care asociațiile de mediu le pot face cu sprijinul financiar al municipalității în săptămâna forumului.

În premieră pentru Brașov, a fost prezentat formularul online de aplicare și întocmire a cererii de finanțare, care poate fi semnat electronic, pentru a evita astfel birocrația. Reprezentanții ONG-urilor au pus întrebări legate de ghid, au făcut propuneri de modificare a ghidului pe anumite puncte de interes legate mai ales de procedură și de unele condiții de eligibilitate, care vor fi analizate de aparatul de specialitate al Primăriei, urmând ca ghidul să fie ajustat conform sugestiilor.

Alpin Film Festival va fi parte din FOV

Potrivit lui Dan Burlac, organizatorul îndrăgitului festival de film montan, Alpin Film Festival 2021, va avea loc anul acesta în cadrul Forumului Orașelor Verzi și va avea o serie de surprize pentru participanți, între care un turn de cățărare montat într-un loc public și un concurs de climbing.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, duminică, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice la consultări

Listă de proiecte ce pot fi finanțate de partenerii comerciali

O propunere legată de ghidul de finanțare FOV, agreată de mai mulți participanți, a fost ca pentru a crește numărul evenimentelor organizate de ONG-uri, primăria să selecteze o serie de proiecte înscrise la apelul de finanțare, proiecte care, dacă nu se califică pentru fondurile alocate de municipalitate, să poată fi finanțate de partenerii privați ai festivalului.

Reprezentantul Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), Jan Martin Moise, s-a oferit chiar să sprijine ONG-urile într-un asemenea demers. PATRES reunește în prezent aproximativ 100 de companii producătoare de energie din tot spectrul regenerabilelor (solar, eolian, hidro şi biomasă) și organizează “Ziua Energiei”, cel mai mare eveniment dedicat energiei regenerabile din afara Bucureștiului.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu. Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice (9-12 septembrie 2021), activități inițiate de municipalitate, împreună cu partenerii instituționali și comerciali, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie 2021), și activități de educare, informare și conștientizare, derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare care se mai află, până mâine inclusiv, în dezbatere publică.

Forma finală a Ghidului de finanțare va fi lansată pe 5 iunie 2021, de Ziua Mondială a Mediului.

Valoarea totală a bugetului dedicat finanțărilor nerambursabile este de 100.000 de lei, iar valoarea nerambursabilă maximă este 20.000 de lei/proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.