O firmă de curierat transporta coletele noaptea pentru a nu fi sancționată pentru lipsa permiselor de liberă trecere (BRAȘOV)

Poliția Locală a intensificat controalele privind deținerea de permise de liberă trecere pentru mașinile de mare tonaj care intră în Brașov, după ce primarul Allen Coliban a constatat că tirurile unei firme de curierat circulau în Brașov, în special noaptea, fără a avea permise LT. Conform Regulamentului pentru eliberarea și folosirea permiselor de liberă trecere, vehiculele care depășesc un anumit tonaj au obligația de a deține un permis LT eliberat de Primăria Brașov, unde este înscris tonajul și traseul.

,,Am intensificat în aceste zile controalele în privința LT-urilor, permiselor de liberă trecere. Toate vehiculele de mare tonaj care trec prin Brașov trebuie să plătească o taxă și să primească o autorizare în acest sens. Zilele trecute, mergând la o relocare de urs în zona cartierului Noua, undeva la ora două noaptea, am remarcat două tiruri care intrau pe fosta platformă Roman. Verificând în sistem prezența LT-urilor pentru aceste autovehicule, am constatat că ele nu circulau legal pe străzile din Brașov. De ce este asta o problemă? În primul rând pentru că tonajul excesiv duce la distrugerea accelerată a stratului asfaltic, și, în al doilea rând, pentru că este un prejudiciu adus bugetului local, prin neplata taxei corespunzătoare. Am solicitat Poliției Locale să intensifice aceste controale, în ultimele zile s-au aplicat 36 de amenzi contravenționale, cu un total de peste 38.000 de lei și este o acțiune pe care o vom continua la toate intrările din oraș în perioada următoare”, a precizat primarul Allen Coliban.

Foto. Allen Coliban

Prima acțiune s-a desfășurat în perioada 14-16 octombrie în zona Carpaților – Poienelor – prelungire Poienelor – Drumul de Sud-Est. În cele două zile au fost date 36 de sancțiuni, în cuantum de 37.980 de lei.

Citeste și:  Ultima zi în care tinerii interpreți se mai pot înscrie la Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.