Scannere unice, de ultimă generație, dezvoltate de Schaeffler pentru verificarea rulmenților de mari dimensiuni de la Brașov

Schaeffler a dezvoltat după 3 ani intenși de muncă, 2 utilaje unice, de ultimă generație, de verificare, bazate pe tehnologia cu ultrasunete și pe cea ce folosește curenții turbionari pentru fabrica sa din Brașov, una dintre cele mai mari locații de producție ale Grupului Schaeffler, pentru verificările de calitate ale rulmenților de dimensiuni mari. Prin utilizarea acestor tehnologii automatizate, Schaeffler își asumă un rol fruntaș în ceea ce privește inspecția și verificarea materialelor inelelor rulmenților mari, care pot ajunge până la 4,2 m și pot cântări până la 5 tone.

Ținând pasul cu cerințele tot mai complexe ale produselor, aceste utilaje moderne de identificare a celor mai mici defecte, elimină potențialele defecțiuni printr-un proces complet digitalizat, care garantează calitatea livrată la clienți. Utilajele sunt capabile să detecteze chiar și cele mai mici defecte cu dimensiuni de 0,1 milimetri. Astfel, defecțiunea poate fi chiar și de 10 miliarde de ori mai mică decât obiectul verificat, iar totul se face într-o fracțiune din timpul utilizat de metodele convenționale.

Citeste și:  Rata şomajului a ajuns la 3,2%, la sfârşitul lunii trecute

Tehnologiile ne-distructive se aliniază cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei, drept tehnologii prietenoase cu mediul și sunt utilizate mai ales pentru verificarea calității rulmenților de dimensiuni mari produși la Brașov pentru industria eoliană.

Sistem unic la nivel mondial, pe bază de ultrasunete, pentru verificării defectelor de material

Cel mai mare scaner rotativ cu ultrasunete a fost dezvoltat împreună cu ScanMaster Systems folosind un sistem automat, complex, care include o masă rotativă, un mecanism de ridicare, robot cartezian cu catarg dublu și un rezervor de imersie din oțel inoxidabil, care conține 45 de tone de apă în care sunt scufundate inelele rulmenților. Apa funcționează ca mediu de transmitere a semnalelor cu ultrasunete în timpul procesului amplu de evaluare care asigură detectarea celor mai fine defecte de material. Inspecția automată este deosebit de eficientă din punct de vedere al timpului, cu o verificare completă finalizată în 15-30 de minute pentru un rulment de turbină eoliană, în funcție de dimensiune.

Citeste și:  Fonduri nerambursabile pentru Asistență Socială: 33 de contracte semnate în Brașov

Verificarea de calitate ne-distructivă a suprafeței cu ajutorul curentului turbionar

Testarea cu curenți turbionari este folosită ca tehnică de inspecție pentru detectarea defectelor, precum și pentru măsurarea grosimii și conductibilității. În Schaeffler România, acest utilaj de inspecție a materialelor are un rol important în detectarea defectelor de suprafață ale inelelor, înainte de asamblarea finală a rulmenților de mari dimensiuni. Utilajul dezvoltat de N-DECT asigură verificarea completă a suprafeței, folosind mai multe axe pentru o gamă largă de forme și dimensiuni de inel. Această metodă crește eficiența verificării calității prin înlocuirea altor două tehnologii de verificare nedistructive (NDT).

„Aceste tehnologii și soluții automatizat de inspecție a calității ne plasează la următorul nivel în asigurarea calității. Pe scurt, cu aceste mașini digitale, Schaeffler este acum lider în ceea ce privește eficiența inspecției materialelor, de exemplu în cazul inelelor rulmenților destinați industriei eoliene.” spune Sorin Poteraș, director Schaeffler România.

Citeste și:  Este oficial: Hotărârea privind creșterea salariului minim la 4.050 de lei, publicată în Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.