Azi este ultima zi pentru depunerea dosarelor de burse școlare

Părinții și elevii au termen până astăzi, 14 februarie 2022, pentru a depune la secretariatele școlilor sau prin email, acolo unde școlile au această variantă, documentele necesare pentru acordarea burselor de studiu și de ajutor social. Pentru bursele de merit și performanță nu este nevoie de acte doveditoare, conducerea unităților de învățământ având situația școlară la dispoziție, iar cererile sunt depuse direct de către diriginte/învățător.

Ministrul Sorin Cîmpeanu la subliniate recent că lista documentelor necesare a fost simplificată și că cei care au depus dosarele pentru bursă la începutul anului nu mai trebuie să aducă alte acte.

Aceste burse pot fi obținute de elevii care au media generală de cel puțin 9,5 și au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate pe semestru în anul școlar anterior. Excepție fac clasele a V-a și a IX-a, unde dosarele s-au depus la începutul anului școlar pe vechiul barem de medie și se revizuiesc semestrial în baza situației la învățătură. Bursele de merit se mai acordă celor care au obținut media de admitere în învățământul liceal sau profesional de cel puțin 9,50 pentru elevii de clasa a IX-a care vor bneficia de bursa de merit în semestrul întâi, respectiv a obținut media de cel puțin 9,5 şi au acumulat cel mult 10 absențe nemotivate în semestrul întâi pentru cei care vor beneficia de bursa de merit în semestrul al doilea, potrivit Rador.

Citeste și:  Bibliotecile din judeţul Braşov vor fi modernizate şi transformate în spaţii de educaţie digitală şi de experienţe creative pentru publicul de toate vârstele

Potrivit sursei citate, mai pot primi bursă și elevii care au obținut locurile I, II sau III la etapele județene ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației sau la cele ale competițiilor și concursurilor cultural-artistice cu caracter sportiv sau tehnico-științific. Toți elevii care au beneficiat de burse sociale în semestrul I vor primi în continuare acest ajutor într-un cuantum dublat, de la 100 la 200 de lei pe lună. Este vorba despre: elevii orfani, cei aflați în întreținerea unui singur părinte și cei abandonați, precum și de elevii din mediul rural, școlarizați într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.