De mâine, 21 februarie, încep înscrierile la Creșa nr. 9, de pe str. Apollo

  • Perioada de înscriere este între 21 februarie, ora 10.00, și 18 martie, ora 16.00. Înscrierile se vor face on-line, pe site-ul www.cresebrasov.ro – secțiunea Inscriere în creșe.

Brașovenii care locuiesc în cartierul Astra, își pot înscrie copii sub 3 ani la creșa nr. 9, de pe str. Apollo, care își va deschide porțile începând cu luna aprilie. Înscrierile se vor face on-line, de luni, 21 februarie, ora 10.00, și  până în data de 18 martie, ora 16.00. Această creșă   are o capacitate de 80 de locuri, fiind, ca și celelalte creșe, cu program prelungit. Formularul de înscriere va fi disponibil începând cu această dată pe site-ul Serviciului de Creșe, www.cresebrasov.ro, secțiunea Înscriere creșe.

Criteriile de departajare a solicitărilor sunt cele stabilite prin Regulament de înscriere, departajare și transfer al copiilor în creșele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov, adoptat de Consiliul Local prin Hotărârea nr. 223/2021.

Cele 10 criterii de departajare, conform regulamentului, sunt:

  1. vârsta copilului (conform certificatului de naștere),
  2. între 0 și 1 an = 2 puncte.
  3. între 1,1 și 1,6 ani = 3 puncte
  4.  între 1,7 și 2 ani = 4 puncte.
  5. între 2,1 și 2,6 ani = 5 puncte.
  6. între 2,7 și 3 ani = 1 punct.
Citeste și:  Polițiștii brașoveni, în campanie de informare pentru siguranța rutieră și utilizarea responsabilă a materialelor pirotehnice în perioada sărbătorilor

2. dosar aflat în așteptare din anul școlar precedent depunerii cererii de înscriere în creșă;

3. domiciliul părinților/reprezentanților legali (dovedit prin copie după actul de identitate)

a) domiciliul părinților/reprezentanților legali în Mun. Brașov = 5 puncte pentru fiecare părinte/reprezentant legal.

b) reședința, părintelui/reprezentantului legal în Mun. Brașov = 2 puncte pentru fiecare părinte/ reprezentant legal.

c) domiciliul și reședința părinților/ reprezentanților legali în afara Mun. Brașov = 1 punct pentru fiecare părinte/ reprezentant legal.

4. activitatea părinților/reprezentanților legali

a) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care lucrează = 5 puncte

b) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care beneficiază de concediu pentru creșterea copilului = 2 puncte

c) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care este șomer = 3 puncte

d) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care nu lucrează sau nu poate face dovada că lucrează = 1 punct.

e) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care urmează o formă de învățământ la zi (adeverință de la unitatea de învățământ unde frecventează cursurile) (dacă este cazul) = 5 puncte,

f) pentru fiecare părinte/reprezentant legal aflat în stare de invaliditate/handicap (conform certificatului de handicap/deciziei de pensionare, pentru handicap grav sau accentuat) = 8 puncte.

Citeste și:  Bradul de Crăciun al clubului Kids Tâmpa Brașov a umplut sala cu aproape 1000 de sportivi ai Brașovului

5. familie cu mai mulți copii minori aflați în întreținere (se atașează copie după certificatele de naștere ale fiecărui copil) = 2 puncte pentru fiecare copil. Nu se ia în calcul copilul pentru care se depune cererea de înscriere în creșă.

6. familie monoparentală (cu un singur părinte) (se atașează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces/act notarial care să demonstreze că are în întreținere copilul, după caz) = 10 puncte.

7. categoriile vulnerabile, aflate în situații de risc, se vor puncta cu 5 puncte (se atașează ancheta socială/planul de servicii întocmit de D.A.S. Brașov sau Direcția Generală pentru Protecția Copilului, hotărâri judecătorești sau acte medicale, după caz).

Sunt categorii vulnerabile, aflate în situații de risc:

  1. copilul cu dizabilități/ probleme de dezvoltare psiho-motorii,
  2. copilul aflat sub tutela altor persoane pensionate conform legii,
  3. copilul aflat în plasament în familie,
  4. copilul aflat în situații de risc.
  5. părintele/reprezentantul legal are calitatea de angajat al Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov = 5 puncte.
  6. copil cu frate/soră în creșă = 2 puncte.
  7. copil cu frate/soră minor/ă care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m = 2 puncte.
Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Construcția la această creșă a început în luna mai 2019 și s-a finalizat după doi ani de zile, în mai 2021, dată la care au început demersurile pentru branșarea clădirii la rețelele de utilități. În acest moment, conform discuțiilor avute cu cele două firme agreate de furnizorul de energie electrică, respectiv de cel de gaz, branșarea la rețeaua electrică se va finaliza în următoarele două săptămâni, iar cea la rețeaua de gaz până în luna aprilie. 

Valoarea lucrărilor de construire se ridică la 9 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană reprezintă 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului, respectiv 2,8 milioane de lei.

Creșa are are un regim de înălțime: Sp+P+E, cu o suprafață construită de 1090,53 mp și o suprafață utilă de 2413,38 mp. Ea conține 6 săli de grupă, 6 dormitoare, bucătărie, spălătorie, călcătorie, săli de primire, cabinet medical, izolator. La etajul 1 va funcționa Serviciul Public Administrare Creșe, care în prezent funcționează la creșa de pe str. Mecanicilor.

Sorin Toarcea, Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.