Brașov. Explozie a rezervărilor făcute cu vouchere de vacanță

Un număr de 192.000 de nopţi plătite cu vouchere de vacanţă s-au înregistrat în sezonul de vară 2019, cu 269% mai mult decât anul trecut, în topul destinaţiilor fiind litoralul, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi principalele oraşe din ţară, potrivit unei platforme de rezervări hoteliere.

„Dacă în anul 2018 românii erau reticenţi să folosească voucherele de vacanţă şi multe dintre pensiuni şi hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 discutăm despre aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travel Minit folosind vouchere de vacanţă, pentru rezervările cu check-in în perioada 1 iunie – 31 august 2019”, precizează sursa citată.

Citeste și:  Noaptea de Înviere va fi una cu cer senin și temperaturi de peste 10 grade în toată țara

Preţul mediu plătit de turiştii români pentru o vacanţă folosind voucherele a fost de 923 lei.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului şi în orice destinaţie din România. Cele mai solicitate zone turistice din România rămân litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costineşti), Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni, Predeal, Bran), staţiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane şi Băile Felix) şi oraşele istorice (Sibiu, Sighişoara, Braşov, Cluj Napoca).

Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanţe de weekend, cu 2-3 nopţi cazare pentru doi adulţi şi doi copii, fie vacanţe extinse cu 4-5 nopţi de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Citeste și:  Un adolescent din Germania și-a ucis prietenul în urma unei provocări de pe social media

Potrivit Travelminit.ro, românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri şi pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceştia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri şi 10% la vile. 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) şi de călători singuri (4%). 85% dintre rezervări sunt făcute online.

Rusaliile şi minivacanţa de Sfânta Maria sunt cele mai aglomerate perioade pentru turismul românesc.

„Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie şi 18 august, atunci când unităţile de cazare sunt în mare parte ocupate la capacitate maximă, fiind considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate şi aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, şi weekend-ul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august”, arată sursa citată.

Citeste și:  Maramureșul și Brașovul, destinații de top pentru sărbătorile pascale: tradiții, mâncare delicioasă și peisaje uimitoare

În 2018, platforma a înregistrat 8 milioane de vizitatori, iar valoarea totală a rezervărilor a fost de 6 milioane de euro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.