Liderii NATO se reunesc la Bruxelles, pentru adoptarea unor noi măsuri de siguranţă în faţa invaziei ruse din Ucraina

Liderii NATO se reunesc în această dimineaţă, la Bruxelles, pentru a adopta noi măsuri de siguranţă în faţa invaziei ruse din Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis participă de asemenea, la cartierul general al NATO de la Bruxelles, la reuniunea extraordinară al șefilor de stat și de guvern din cele 30 de state aliate euro-atlantice, întrunire ce poate fi considerată cel mai important summit aliat din ultimele decenii, într-un moment în care Rusia a readus războiul în Europa, ofensivă militară ce a determinat Alianța Nord-Atlantică să demareze un proces de resetare a descurajării și apărării colective pe termen lung.

În cadrul reuniunii, România va evidenția necesitatea regândirii conceptului structurii și elementelor constitutive ale posturii NATO pe flancul estic și va informa aliații despre sprijinul acordat Ucrainei, în special pe dimensiunea umanitară, operaționalizarea hub-ului umanitar de la Suceava, dar și demersurile și pachetul de măsuri în sprijinul refugiaților. La summitul NATO participă și președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și va avea o intervenție video președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov, închis pentru vizitare, până pe 7 mai

Tot astăzi, va avea loc o reuniune a liderilor G7, urmată de un summit al Consiliului European, tot la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.