Flagrant la Brașov

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brasov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brasov, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brasov – Poliţia Oraşului Ghimbav, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane din Bucuresti, în vârstă de 36 de ani, după ce a oferit  o sumă de bani cu titlu de mită unui echipaj de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Braşov pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu-i aplica acestuia sancţiuni  contravenţionale la regimul rutier.

,, În fapt, în data de 27.05.2022,  pe raza  Orașului Ghimbav, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul unităţii de poliţie anterior amintită au depistat în trafic un tânăr, în timp ce conducea un autovehicul fără a purta  centura de siguranţă şi, totodată, fără a deţine asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere.

Pe timpul interacţiunii cu cei doi poliţişti, dar şi după, mai exact la sediul organului de poliţie, conducătorul auto, în repetate rânduri, a oferit acestora o sumă de bani, pentru ca să fie ,,iertat“, respectiv să nu fie sancţionat contravenţional pentru abaterile comise.

Agenții de poliție au refuzat propunerea conducătorului auto şi au denunţat telefonic fapta la D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brașov.

Ulterior, ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A.- S.J.A. Brașov au procedat la sesizarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, sub coordonarea căruia s-a desfășurat acţiunea de prindere în flagrant a  persoanei în cauză.

Ulterior, suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, fiind reținut pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, potrivit reprezentanților Direcției Generale Anticorupție .

Citeste și:  Brașovenii și turiștii vor ști în timp real ce locuri de parcare sunt libere, dar și care sunt condițiile de trafic

 Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.