80 de copii defavorizați din jurul Brașovului văd marea pentru prima dată

80 de copii si tineri aflati in risc de excluziune sociala din comunitatile defavorizate din jurul Brasovului, respectiv Budila si Tarlungeni vad marea pentru prima dată în viață lor.

Sunt copiii cu varste intre 6 si 18 ani ce provin din familii defavorizate, monoparentale sau sunt copii orfani pe care nimeni nu-i mai vrea. Acum au sansa sa participe la o tabara pe litoralul romanesc pe care doar in vise si-au putut-o imagina.

Actiunea este derulata de Asociația „Aici pentru Tine” in cadrul proiectului “Model de lifestyle pentru comunitati defavorizate”, cu sprijinul Active Citizens Fund – Romania – program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Din punct de vedere al organizării, taberele au loc in doua serii, intre 18 si 24 iunie si 26 iunie – 2 iulie, în două serii a câte 40 de participanți plus 10 părinți cu rol in supraveghere.

“Pentru majoritatea copiilor va fi prima întâlnire cu marea şi chiar prima vacanţă din viata lor, intrucat nivelul scăzut al veniturilor nu le permite nici măcar să părăsească localitatea în care s-au nascut. Activitatea este valoroasă și pentru parinții unici susținători, angajați in câmpul muncii sau mame singure cu mai mulţi copii, deoarece este un prilej de relaxare și de îmbunătățire a relațiilor cu copii” – a declarat Gál Andras Zsolt – presedintele Asociatiei Aici pentru Tine si initiatorul acestui proiect.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, duminică, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice la consultări

Copii vor avea parte de un program inedit de divertisment care include plimbări pe faleză, intrări la muzee, vizita la delfinariu sau plimbări cu bărcuța si multe alte surprize.
Copii vor fi încurajați să țină un jurnal de vacantă sub formă de fotografii, descrieri ale locurilor vizitate, impresii. Deasemeni, va fi dezvoltată o sectiune speciala „Jurnal de vacanta”, functionala pe site-ul www.asociatiaaicipentrutine.ro


Asociația „Aici pentru Tine” propune prin proiectul “Model de lifestyle pentru comunitati defavorizate” o interventie integrata strategica și integrata pentru grupurilor interetnice defavorizate din mediul rural, cu accent pe copii și tinerii din localitățile Budila și Tărlungeni. Inovatia acestei intervenții constă in potențarea instrumentelor psiho-pedagogice, de advocacy și comunicare publică cu dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.

Rezultatele deja vizibile in proiectul inceput aduc schimbari pozitive in familie, in scoala si in mediu social, multumirea de sine fata de propriile realizari si performanta in obiectivele propuse. Copiii au devenit mai empatici, mai responsabili cu ei si cu ceilalti si s-a intarit coeziunea de grup dar si increderea in fortele proprii si stima de sine. Copiii au inteles ca eforturile lor aduc schimbari de atitudine pentru cei de langa ei si devin un model in cercurile in care ei traiesc facandu-se altfel utili si placuti in societate.

Citeste și:  170 kg de articole pirotehnice, confiscate de către polițiștii brașoveni


Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

Despre Asociatia “Aici pentru Tine”

Suntem “Aici pentru Tine” din 2015 și de atunci sprijinim persoane cu povești de viață impresionante, copii, adulți și bătrâni, pe care îi ajutăm să se dezvolte armonios, să atingă potențialul și cărora vrem să le oferim șansa la o viață mai bună.

Suntem printre puținele asociații care furnizează servicii sociale licențiate în comunitate pentru adulți aflați în risc de excluziune socială, dar sprijinim și alte grupuri marginalizate cum ar fi mame maltratate, copii abandonați, tineri din familii sărace, cu rezultate deosebite la învățătură, dar și copii sau adulți cu grave probleme medicale.

Asociația ”Aici pentru Tine” este autorizată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în conformitate cu prevederile legii 172/2012, și deține un protocol de colaborare cu Direcția de Servicii Sociale Brașov.

Misiunea noastră este inițierea, extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale de integrare în societate a persoanelor și grupurilor marginalizate, prin activități instructiv-educativ-culturale, consiliere psihologică și profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.