Consiliul Europei, AVERTISMENT dur pentru România

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei a avertizat luni că independenţa justiției este ameninţată într-un număr tot mai mare de ţări, printre care România.

„Vedem acum tot mai multe încercări îngrijorătoare ale executivului şi legislativului de a influenţa (…) sistemul judiciar şi submina independenţa judiciară”, a declarat comisarul Dunja Mijatovic într-un comunicat, citat marţi de agenţia DPA.

Ea a citat reformele judiciare controversate ale guvernelor naţionaliste de dreapta din Ungaria şi Polonia şi a guvernului de centru-stânga din România.

Uniunea Europeană, care este separată de Consiliul Europei, a lansat proceduri disciplinare împotriva Poloniei şi Ungariei pentru încălcarea valorilor fundamentale ale UE, în timp ce a ameninţat România cu măsuri similare, aminteşte agenţia germană de presă, potrivit Agerpres.

Citeste și:  Ghidul e-Transport. Ce trebuie să știe contribuabilii care realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.