România nu atrage prea mulți turiști străini, dar chiar și cei care vin la noi stau doar câteva zile într-un singur loc. Principalele neajunsuri sunt infrastructura deficitară și lipsa opțiunilor de distracție. Branul atrage turiștii de peste hotare, dar după ce vizitează castelul, merg mai departe. În satele pitorești din jur nu ajung aproape niciodată. Situația se repetă în multe alte destinații, transmite Televiziunea Română.
Cetăți medievale, domenii schiabile și nu în ultimul rând Viscri, satul care l-a cucerit pe regele Marii Britanii. Sunt atuuri turistice de necontestat ale județului Brașov. Dar, mai presus de toate, este mitul contelui Dracula asociat castelului Bran.
Potrivit știrilor TVR, turiștii străini ne vizitează, însă nu zăbovesc prea mult. Și rar se cazează chiar în Bran. Pentru a-i convinge să rămână în zonă, e nevoie de mai mult decât o legenda și câteva suveniruri, iar hotelierii sunt conștienți de acest aspect.
„De obicei, preferă hotelurile și locațiile din Brașov sau Poiana Brașov. De ce nu s-ar caza turiștii aici în zonă? Principala problemă este legată de insfrastructură”, a declarat pentru TVR, Laurențiu Drăgan, de la Asociaţia turistică Bran-Moieciu-Fundata.
Bran, Moeciu, Fundata sunt destinații de vis pentru cei în căutare de natură și de peisaje rurale autentice. Doar că le stau în cale drumurile, a caror situație nu este una bună. În zonele pitorești se ajunge pe șosele cu o singură bandă de mers sau trenuri care abia ating uneori 50 de km la oră. Și pe alocuri lipsesc canalizarea sau chiar trotuarele. Așa că cei mai mulți turiști sunt în trecere – grupuri care fac turul României sau familii în excursii cu mașina.
Foto: Kanuman/ Shutterstock.com