Festivalul Național Muzical „Lira” aniversează 10 ani! Peste 400 de tineri artiști, printre care și brașoveni, într-un maraton muzical de trei zile

Festivalul Național de Muzică „Lira” aflat la cea de a X-a ediție, se va desfășura în perioada 18 – 20 noiembrie 2022, la Casa de Cultură a orașului Tăuții Măgherăuș. Tineri talentați din toate colțurile țării își vor arăta talentul în cadrul festivalului-concurs, în atenția juriului și a publicului. Ediția din acest an reunește peste zece județe și aproximativ 400 de tineri artiști. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Artist pentru Artă și Ring Arte Media, în parteneriat cu Primăria Tăuții Măgherăuș (Maramureș).

Celebrități precum Mihai Trăistariu, artista Luminița Anghel, soprana Diana Pap, artista Cristina Bondoc sau maestrul Nicolae Furdui Iancu, vor aprecia fiecare moment în parte și vor stabili clasamentul final al competiției muzicale.

Citeste și:  Șase cetăţeni străini, depistați ascunși de polițiștii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore

Festivalul cuprinde două secțiuni principale și o secțiune suplimentară. Secțiunea de muzică populară și muzică ușoară/ pop, dar și secțiunea „după cortină”. Evenimentul își propune descoperirea și promovarea tinerilor soliști români, oferindu-le posibilitatea de a cânta live pe scenă și de a obține titluri, distincții și premii.

Istoria Festivalului Lira arată că evenimentul a devenit, în timp, din ce în ce mai popular în rândul tinerilor artiști, astfel că, potrivit organizatorilor, participanții au provenit din majoritatea județelor României. Festivalul Muzical Lira a fost fondat în anul 2013 de către artiștii Dragoș Popa, Andrei Coman și Alina Augusta. În cele zece ediții organizate, au urcat pe scenă sute de soliști, dar și personalități marcante ale vieții culturale, precum George Nicolescu, Angela Buciu, Doina Moroșanu, Marcel Iorga, Andrei Bărbos, Marinel Petreuș, Veta Biriș, Ozana Barabancea sau personalități internaționale, precum Thomas Bleasby, dar și mulți alții.

Citeste și:  150 de studenți de la universitățile tehnice își pot dezvolta competențele în programul „Profesii Bine Cimentate”

„10 ani de Lira reprezintă deja o tradiție pentru spațiul cultural muzical românesc si desigur pentru Maramureș, fiind județul gazdă al acestui festival. De-a lungul acestor ani, pe scena Festivalului Lira din Tăuții Măgherăuș au urcat sute de tineri artiști debutanți. Acest eveniment cultural a cucerit teritoriu cu fiecare ediție, în sensul că numărul participanților veniți din toate colțurile țării a crescut considerabil de la an la an. Istoria Lira evidențiază performanța din toate punctele de vedere!”, a transmis Dragoș Popa, Manager al Centrului Artist pentru Artă.

Ediția din acest an reunește peste zece județe (Maramureș, Cluj, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Harghita, Arad, Sibiu, Caraș Severin, Suceava, Brașov) și aproximativ 400 de tineri artiști.

Citeste și:  Recital extraordinar de flaut și pian la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov

Intrarea este liberă, iar programul detaliat poate fi consultat pe pagina web www.festivalullira.com. Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail office@centrulculturalvirtual.ro sau la telefon 0763.719.843.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.