18 scurtmetraje de animație vor fi proiectate vineri, la Centrul Cultural Reduta

Producțiile înscrise la Concursul Național de Animație „WORLD OF ANIMATION” organizat în această toamnă de Centrul Cultural „Reduta” vor fi proiectate vineri, 9 decembrie, începând cu ora 19.00. Vom afla cu această ocazie și cine sunt câștigătorii celor patru premii acordate, a căror valoare se ridică la peste 10.000 lei: Marelui Premiu WORLD OF ANIMATION – 5000 lei, Premiul I – 3500 lei, Premiul al II-lea – 3000 lei și Premiul al III-lea – 2500 lei.

  • Alexandra Fuscas, UNATC – Firul Roșu
  • Anca Valentina Olteanu, freelancer – Trapped in a cube
  • Andra-Gabriela Piguloiu, Liceul Nicolae Tonitza București – Lost self
  • Arianna Porancea, freelancer – Pisica serioasă
  • Călin Gherghevici, UNATC – Cartierul
  • Cristian Radu, UNATC – Nu mor caii când vor câinii
  • Elena Ciolacu, UNATC – Micul erou
  • Georgiana Dinu, freelancer – Beware: heatstroke is weird
  • Laura Pop, UNATC – Monstrul
  • Lavinia Elena Diaconescu, Școala Gimnazială Mihai Viteazul Pucioasa – A Spooky Dance
  • Maria C. G. Lascu, UNATC – Mistrețul cu colți de argint
  • Maria Dimancea, UNATC – Sisiphescu
  • Matei Monoranu, UNATC – Despre ce naiba să scriu?
  • Octavian Chiriac, freelancer – Short Love Story
  • Radu Bădiță, freelancer – Calm
  • Radu C. Pop, UNATC – Exquisite Corpse
  • Radu-Teodor Ghiordunescu, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca – Revenge animation!
  • Răzvan Aprozeanu, UNATC – Oaspeții

Evenimentul face parte din proiectul ACT ART implementat de Centrul Cultural “Reduta” cu scopul de a reconecta creatorii de artă la activități colaborative și interdisciplinare, artă și tehnologie.

Citeste și:  Curtea Constituțională are termen până joi să VALIDEZE rezultatele alegerilor prezidențiale

Programul celor două zile este următorul:

Joi, 8 decembrie 2022

Sala de Consiliu a Centrului Cultural „Reduta”, ora 09:00Atelier de animație stop motion susținut de Mara Oprișiu și la care participă o grupă de studenți ai Facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov, coordonați de conf.univ.dr. Florin Nechita. Aceștia vor deprinde noțiuni teoretice și practice din domeniul animației, iar Cheesy, personajul creat de artistul vizual Felix Crișan va prinde viață.

ON-LINE, pe canalul de YouTube al Centrului Cultural „Reduta”

ora 12:00 – Filmul de dans contemporan Sonder al Asociației Tangaj Collective, regia și coregrafia fiind semnate de Simona Deaconescu.

În centrul României se află un mare zăcământ de cupru. Exploatarea minieră de aici a dat naștere la o minune arhitecturală. Sunetul excavatoarelor creează o simfonie misterioasă, în timp ce deșeurile pictează spațiul în nuanțe subtile de albastru. Zidurile carierei surprind o poveste enigmatică a corpurilor încărcate de emoții tehnologizate, în conflict cu un spațiu de o frumusețe neprimitoare. Cinci dansatori sunt uniți de o poveste comună, o nebunie moștenită care plutește invizibil în jurul lor și care le sapă adânc în subconștient.

Regia și coregrafia sunt semnate de Simona Deaconescu. Dansatori: Simona Dabija, Diana Spiridon, Denis Bolborea, Galea Bobeicu și Răzvan Stoian.

Sonder a avut premiera internațională în noiembrie 2016 la Bestias Danzantes International Dance Film Festival în Chile, primind un premiu special al juriului pentru cel mai bun film străin. O producție Tangaj Dance și Tapioca Film, ca parte a proiectului „Camera 0003 _ Linii de Fugă”, co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

https://www.youtube.com/watch?v=FNsmc2Kf8bQ

ora 20:00 – Spectacolul de teatru multimedia IHamlet al Asociației Punctart.

Citeste și:  150 de studenți de la universitățile tehnice își pot dezvolta competențele în programul „Profesii Bine Cimentate”

Spectacolul iHamlet este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet. H, un adolescent aparent obişnuit, este uimit şi dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări.

Avându-i în distribuție pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan / Vladimir Purdel, Vlad Pavel, textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgănescu. Coregrafia şi mişcarea scenică sunt gândite de Simona Deaconescu, scenografia şi costumele sunt create de Bogdan Costea, Dan Basu semnează proiecția video și luminile, iar muzica și sound design-ul aparțin lui Cristian Vieriu.

Creat în 2016, iHamlet face parte din programul Asociației Punctart – Loading Culture – un program cultural educațional dedicat tinerilor care presupune reinterpretarea temelor din dramaturgia clasică sub forma unui spectacol de teatru new media cu conținut original.

Până în prezent iHamlet s-a bucurat de aprecierea publicului și a peste 2000 de adolescenți, în peste 25 de reprezentații, atât în țară, cât și în străinătate.

https://www.youtube.com/watch?v=E4t1uBFP1KQ

Vineri, 9 decembrie 2022, Sala de Spectacole a Centrului Cultural Reduta, ora 19:00 – „World of Animation”, proiecții de scurt metraje de animație.

Citeste și:  Municipiul Brașov se pregătește să marcheze Ziua Națională a României

Detalii concurs: https://centrulculturalreduta.ro/inscrieri-la-concursul-de-animatie-world-of-animation-editia-i-pana-in/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.