Mai multi polițisti și procurori, efectuează astăzi, 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție. Aceștia sunt suspectaţi de luare și dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual.
„În cursul zilei de astăzi, 1 februarie a.c., organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează un număr de 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție.Totodată, sunt puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală.
Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către șase lucrători MAI din cadrul I.P.J Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.
Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere.
Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.
Precizăm că aceste activități sunt reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.