Polițiștii din orașul Victoria, preocupați de siguranța elevilor în unitățile de învățământ

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Brașov sunt preocupați în mod continuu de siguranța elevilor în unitățile de învățământ din județul Brașov, pentru a preveni violența și a fi în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice.

O astfel de acțiune au desfășurat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Victoria care au fost prezenti, în data de 17.02.2023, la unități de învățământ de pe raza orașului, respectiv la Liceul Teoretic ”I.C. Dragușeanu”, Colegiul Tehnic ”Dr. Alexandru Bărbat”, Grădinița cu Program normal nr. 2.

Ansamblul activităților desfășurate pe timpul acțiunii au vizat cu precădere următoarele aspecte:

  • îmbunătățirea climatului de siguranță civică, creșterea autorității poliției și respectării legii, prin organizarea de acțiuni specifice, punctuale și consolidarea  prezenței echipelor de patrulare în zonele de învățământ preuniversitar, pentru prevenirea activităților infracționale si amplificarea vizibilității elementului polițienesc în spațiul public ;
  • asigurarea inter-operabilității structurilor de poliție pe timpul desfășurării acțiunilor ;
  • desfășurarea de acțiuni specifice punctuale pentru:
Citeste și:  CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

– sprijinirea copiilor pentru înțelegerea necesității respectării regulilor de circulație, în vederea asigurării personale ;

– prevenirea și combaterea faptelor antisociale ;

– prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri ;

– identificarea elevilor care absentează nemotivat de la orele de curs școlar ;

– sancționarea celor care încalcă prevederile legale.

Elevii au fost încurajați să participe activ la discuții și să expună probleme cu care se confruntă în societate și familie în general și, în mod special, la școală.

Discuțiile au fost interactive iar elevilor li s-a explicat pe înțelesul lor prevederile legale și implicațiile sociale și penale ale comportamentelor neadecvate sau necolegiale.

Citeste și:  Loteria Română organizează, sâmbătă, extrageri duble pentru jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40

Aceștia au reactionat pozitiv la interactiunea cu polițiștii care, prin comportamentul lor empatic si conexiunea pe care au avut-o cu elevii, i-au convins pe elevi că atitudinile pozitive pot transforma comportamentele violente, astfel încât școala să fie un mediu sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.