Proiectul pilot de transport al elevilor către școlile din centrul istoric, extins și în octombrie

Proiectul – pilot de transport al elevilor către școlile din centrul istoric se va extinde în luna octombrie. Primarul George Scripcaru a declarat azi, într-o conferință de presă, că vor fi implementate trei linii noi de transport, care să aducă elevii din zona Tractorul, Triaj-Hărmanului și din Bartolomeu la școlile din centrul istoric. În -plus, la aceste autobuze vor avea acces toți elevii de la școlile vizate, de la clasa pregătitoare și până în clasa a XII-a, și de la toate școlile din centrul istoric.

Încă de săptămâna aceasta le vor fi transmise părinților o serie de formulare care au ca scop obținerea de date precise referitoare la numărul elevilor ce urmează să utilizeze acest autobuz, astfel încât necesitățile bugetare, de mijloace de transport și de personal să fie gestionate eficient.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

„Azi am avut o discuție cu directorii de la unitățile de învățământ din zona centrului istoric: Liceul de muzică, liceul Unirea, Aprily Lajos, Școala nr 6, Honterus, Andrei Mureșanu, Șaguna, Baiulescu. Am pus la punct o serie de detalii ce trebuie reglate până vineri, plecând de la catalogul electronic. RATBV va trebui să le transmită în cursul zilei de astăzi un formular care va trebui să ajungă la toți părinții care au copii elevi la aceste unități de învățământ. Îi rog pe părinți că completeze acest formular, pentru ca noi să putem dimensiona bugetul, numărul de autobuze, personalul care să îl deservească și orarele. Pe lângă traseul de astăzi, care pleacă de pe Poienelor și ajunge în centru pe calea București, preconizăm să mai introducem o linie care pleacă de pe strada Hărmanului, de la capătul de linie RATBV din Triaj, una de la Rulmentul de la terminalul din 13 Decembrie și una de la capătului liniei 5 de la fostul stadion municipal. Avem nevoie de aceste date pe care le-am solicitat părinților pentru a ști numărul de elevi, pentru a bugeta toată această activitate pentru fiecare unitate de învățământ în parte, pentru ca RATBV să poată aloca un număr suficient de autobuze, pentru a organiza eficient  graficele de circulație și pentru a putea să facem estimările de personal, pentru că pe lângă șoferi este nevoie și de polițiști locali care să se afle în aceste autobuze. Sunt detalii care trebuie puse la punct, pentru a funcționa eficient. Este foarte important ca părinții să completeze aceste chestionare cât mai corect, sperăm să finalizăm această etapă până la sfârșitul săptămânii, iar săptămâna viitoare să avem o ședință de consiliu local în care aceste noi trasee speciale să fie aprobate. Vom trece de la un program-pilot care pare să funcționeze foarte bine la un program implementat în totalitate“, a declarat astăzi primarul Brașovului.

Citeste și:  Braconaj cu câini dresați și vânat ilegal, descoperit de polițiștii brașoveni

Reamintim că din a doua zi de școală, Municipalitatea a introdus, ca proiect-pilot, o linie dedicată transportului elevilor din cartiere până în Centrul istoric, la Colegiul Național Johannes Honterus și la Școala Gimnazilă nr 6. Inițial, programul a vizat doar elevii din ciclul primar de învățământ și personalul didactic și nedidactic de la aceste unități, facilitate care se va păstra și în derularea ulterioară a programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.